EL: Az Újpest és a Haladás is búcsúzott

2009. július. 23., 22:08   |    

EL: Az Újpest és a Haladás is búcsúzott

Csütörtökön két csapatunk, az Újpest és a Haladás lépett pályára az Európa Ligában. Első mérkőzésén, idegenben mindkét együttesünk vereséget szenvedett, a lila-fehérek 2-0-ra kaptak ki a román Steaua Bukarest vendégeként, a szombathelyiek pedig 3-0-ra veszítettek a svéd Elfsborg otthonában. A visszavágón Haladás 0-0-ás döntetlen játszott, az Újpest pedig 2-1-es vereséget szenvedett, így mindkét csapatunk kiesett az Európa Ligából.

A Szusza-stadionban is a Steaua győzött

Az Újpest Balajcza - Vermes, Vaskó, Lambulic, Dudic - Sándor, Stokes, Tisza, Pollák (Tóth N. a 67. percben) - Kabát (Foxi a 60. percben), Rajczi összeállításban szerepelt. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott a Megyeri úton, az újpestiek igyekeztek ledolgozni kétgólos hátrányukat, de a román gárda jól védekezett és veszélyes kontrákat vezetett. A szünet előtt nem esett találat, a második félidőben azonban igen: az 58. percben Székely szerzett vezetést a bukarestieknek (0-1). A 66. percben tovább nőtt a vendégek előnye, ekkor Grzelak helyezett a hálóba (0-2). A 82. percben szépített az Újpest, Tisza szöglete után Vaskó fejelt a kapuba (1-2). Ez a gól azonban nem volt elég, az Steaua Bukarest kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott tovább.


Nem esett gól Szombathelyen

A Haladás Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Iszlai, Molnár B., Irhás - Nagy G., Oross (Simon A. a 73. percben), Skriba (Csontos a 89. percben) felállásban fogadta az Elfsborgot. Az első mérkőzésen, Svédországban a Haladás 3-0-ás vereséget szenvedett, s ennek megfelelően a szombathelyiek igyekeztek támadni, nyomást gyakorolni ellenfelükre. Ez sikerült is, ám a zöld-fehérek csak helyzetig jutottak, gólt nem tudtak szerezni, így be kellett érniük a 0-0-ás döntetlennel, ami azt jelentette, hogy 3-0-ás összesítéssel az Elfsborg léphetett a következő körbe.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS