EL: Bravúros győzelemmel továbbjutott a Győri ETO

2010. augusztus. 05., 23:54   |    

EL: Bravúros győzelemmel továbbjutott a Győri ETO

A Győri ETO csütörtökön a francia Montpellier otthonában lépett pályára az Európa Liga 3. selejtezőkörének visszavágóján. A zöld-fehérek 75 percen át emberhátrányban játszottak, de így is legyőzték ellenfelüket, majd tizenegyesekkel kiharcolták a továbbjutást.

A győriek hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedtek a franciáktól, ezért idegenben bravúrra volt szükségük a továbbjutás kiharcolásához. Az ETO bátran játszott, és a 40. percben Valentin Babic góljával meg is szerezte a vezetést, ám a 45. percben Lazar Stanisic megkapta második sárga lapját, így a magyar együttes tíz emberrel folytatta a játékot.

Emberelőnyben a franciák jelentős fölényben játszottak a folytatásban, de képtelenek voltak bevenni a kiválóan védő Sasa Stevanovic kapuját. A 90 perc leteltéig, majd a kétszer 15 perces hosszabbításban sem született gól, így tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról. Stevanovic két lövést is hárított, míg az ETO játékosai csak egyszer hibáztak, ezzel a Győr végrehajtotta a remélt bravúrt, és bejutott az Európa Liga következő selejtezőkörébe.

Európa Liga, 3. selejtezőkör
Montpellier-Győri ETO 0-1 (0-1) - tizenegyesekkel: 3-4


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS