EL-csoportkört érhet a Standard Liége legyőzése a MOL Fehérvárnak

2020. szeptember. 30., 21:27   |    

EL-csoportkört érhet a Standard Liége legyőzése a MOL Fehérvárnak
Fotó: molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvárt már csak egy lépés választja el attól, hogy bejusson az Európa-liga főtáblájára.

Az ír Bohemians, a máltai Hibernians és a francia Reims legyőzése után a MOL Fehérvár bejutott az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójába, ahol csütörtökön este a belga Standard Liége ellen próbálja meg kiharcolni a főtáblára kerülést.

El: Döntetlen és 4-1-es tizenegyespárbaj után jutott tovább a MOL Fehérvár

El: Döntetlen és 4-1-es tizenegyespárbaj után jutott tovább a MOL Fehérvár

A francia Reims ellen harcolta ki a továbbjutást az Európa-liga 3. selejtezőköréből a MOL Fehérvár FC. A csapatok 120 perc játék alatt sem tudtak betalálni, de a tizenegyeseknél már nem volt kérdés: a hazai pályán futballozó magyar együttes jutott a rájátszásba.

Tovább

A házigazdák az ötödik helyen zárták az előző, 29 forduló után félbeszakadt bajnoki idényt, a jelenleg futó szezonban pedig hét forduló után 14 ponttal a negyedik helyen állnak a belga bajnokságban, egyetlen vereségüket a Bese Barnabással felálló OH Leuventől szenvedték el.

A liége-i mérkőzés előtt Márton Gábor, a MOL Fehérvár vezetőedzője kiemelte: a Standard erősebbnek tűnik, mint saját együttese, de egy találkozón bármi megtörténhet.

– A Standard kiváló együttes és jelen pillanatban erősebbnek is tűnik, mint mi. De ahogy azt korábban is mondtam már, a fociban bármi lehetséges, főleg egy meccsen. Mi ezt az alkalmat szeretnénk megragadni és továbbjutni a csoportkörbe. Minél kevesebb hibával próbálunk játszani és próbáljuk meglepni a hazai csapatot. Nem volt még példa arra, hogy két magyar csapat egyszerre legyen nemzetközi kupasorozat csoportkörében. Az FTC bejutott a Bajnokok Ligájába, mi szeretnénk az Európa Ligába – fogalmazott a fehérváriak vezetőedzője.

A belgák sem veszi félvállról a mérkőzést, ezt mutatja, hogy Philippe Montanier, a Standard Liege vezetőedzője kijelentette: a Fehérvár nehezebb rivális, mint amilyen a Reims lett volna.

– Korábban azt mondtam, hogy nem akarjuk a Stade de Reimset kapni, de miután kielemeztük a Fehérvár játékát, inkább a francia csapattal játszanánk. A magyar együttesben technikás, dinamikus, jó küzdőszellemű játékosok futballoznak, megérdemelték a továbbjutást a Reims ellen. Az biztos, hogy jobban kell játszanunk, mint a korábbi két meccsünkön. Nem volt rossz, de nem lesz elég a Fehérvár ellen – így a hazaiak szakvezetője.

A Standard és a MOL Fehérvár összecsapása 20.00 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS