EL: előnyben a Vidi, hátrányban az MTK és a Debrecen

2016. július. 14., 23:00   |    

EL: előnyben a Vidi, hátrányban az MTK és a Debrecen

Mindhárom Európa Liga-selejtezős csapatunk hazai pályán kezdte meg a második fordulós párharcát, de csak a Videoton FC tudott előnyt szerezni a visszavágóra.

A DVSC-Teva már a 2. percben vezetést szerzett a fehérorosz Torpedo Zsogyino ellen a Nagyerdei Stadionban, Tisza Tibor 16 méteres, lövését követően kötött ki a hálóban az egyik védőn megpattanó labda (1-0). Geoffrey Castillion hamarosan megszerezhette volna a második hazai gólt, de ziccert rontott, a vendégek pedig büntettek, első helyzetükből, a 23. percben egyenlítettek, Zaginajlov egy kapáslövésből vette be a kaput (1-1). A félidő hajrájában Karol Mészáros járt közel a gólszerzéshez, de védett a kapus. A fordulás után elmaradtak a debreceni helyzetek, meddő volt a Loki labdabirtoklási fölénye. A 89. percben a vendégek megszerezték a győztes gólt, Klopockij szabadrúgásból bombázott a hálóba (1-2).

A fehérváriak a szerb Csukaricski elleni mérkőzés nagy részében irányították a játékot, sokkal többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, de az első félidőben a támadóharmadban túlságosan sokszor voltak pontatlanok, így nem tudták gólra váltani fölényüket. A második félidőben több lehetőséget dolgozott ki a Vidi, és az 53. percben a vezetést is megszerezte, igaz, egy nagy védelmi hibából: Géresi Krisztián előzött meg egy védőt az alapvonalnál, középre tett labdáját Bódi Ádám továbbította a hálóba (1-0). A szerbek egy-két lehetőséget kialakítottak ugyan a gól után, de a Vidi sem mondott le a támadásokról, még azok után sem, hogy Loic Negót a 81. percben második sárgával kiállította a játékvezető. A fehérváriak emberhátrányban is lőttek egy gólt, a 92. percben a csereként beállt Feczesin Róbert erőszakosságával került helyzetbe, centerezése után Asmir Suljic az üres kapuba passzolt, kialakítva a 2-0-ás végeredményt.

Az MTK Budapest Gyirmóton fogadta az azeri Qabalát, és szintén 2-1-es vereséget szenvedett. A 15. percben büntetőhöz jutott az MTK, de Kanta József rosszul helyzett lövését védte a vendégek kapusa. A 25. percben Nika Kvekveskiri éles szögből, szabadrúgásból vette be Hegedűs kapuját (0-1), majd a fordulás után, a 63. percben Filip Ozobicn lőtt újabb gólt (0-2). A 70. percben csökkentette hátrányát az MTK, egy szöglet után Torghelle Sándor fejelt a jobb felső sarokba (1-2). Újabb gólra azonban nem futotta a kék-fehérek erejéből, a Qabala egygólos előnnyel várhatja az azerbajdzsáni visszavágót.

Európa Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzések:

DVSC-Teva - Torpedo Zsogyino 1-2 (1-1)
G.: Tisza 2., ill. Zaginajlov 23., Klopockij 89.

MTK Budapest – Qabala 1–2 (0-1)
G.: Torghelle 70., ill. Kvekveskiri 25., Ozobic 63.

Videoton FC - Csukaricski 2-0 (0-0)
G.: Bódi 53., Suljic 92.
Kiállítva: Nego 81.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS