EL: itthon kezdenek a magyar csapatok

2016. július. 12., 09:44   |    

EL: itthon kezdenek a magyar csapatok

Az MTK azeri, a Videoton FC szerb, a DVSC-Teva fehérorosz riválissal mérkőzik csütörtökön, az Európa Liga második selejtezőkörében.

Az Európa Liga első selejtezőkörét mindhárom magyar induló sikerrel vette, így az MTK Budapest, a Videoton FC és a DVSC-Teva is ott van a második fordulóban, ahol már jóval nehezebb riválisok várnak rájuk.

A DVSC-Teva 18.30-tól a fehérorosz kupagyőztest, a Torpedo Zsodinót fogadja. A vendégek az első selejtezőkörben nem voltak érdekeltek, a fehérorosz bajnokság azonban jelenleg is zajlik, így a Loki szakmai stábja meggyőződhetett aktuális formájukról. A Torpedo legutóbbi három bajnokiját elveszítette, 15 forduló után a nyolcadik helyen áll a fehérorosz ligában.

- Az első körben egy amatőr csapattal játszottunk, amely ellen kötelező volt a továbbjutás. Most egy erősebb ellenfél vár ránk, de célunk, hogy kiejtsük a fehérorosz csapatot is. Szeretnénk jól szerepelni, és minél tovább menetelni az Európa-ligában, akár a csoportkörig - nyilatkozta a DVSC-Teva honlapjának Korhut Mihály, a Loki Európa-bajnokságot is megjárt védője.

A Videoton FC a moldáv Zaria Baltit a vártnál szorosabb csatában (itthon 3-0, idegenben 0-2) búcsúztatta az előző körben, a fehérváriak a szerb bronzérmes Csukaricski ellen feltétlenül javulniuk kell ahhoz, hogy elérhető legyen a továbbjutás. A felcsúti mérkőzésen (kezdés: 20.30) a moldovai találkozót még kihagyó Juhász Roland, és a klub friss igazolása, a szerb válogatott Danko Lazovics is pályára léphet.

- Számunkra nagyon tanulságos volt a moldávok elleni két meccsünk, főleg a kinti visszavágónk. Az egy olyan pofon volt, ami szerencsére nem járt kieséssel, de még időben kaptuk. A mai találkozón a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül nyerjünk, hiszen egy 180 perces párharc "első félidejére" kerül sor a Pancho Arénában, a továbbjutási esélyeinket pedig nagy mértékben növelné, ha ezúttal sem kapnánk gólt hazai pályán - nyilatkozta a vidi.hu-nak Szolnoki Roland, a Vidi védője.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS