EL: jó pozícióban a Vidi, fordításra készült a DVSC és az MTK

2016. július. 21., 10:28   |    

EL: jó pozícióban a Vidi, fordításra készült a DVSC és az MTK

Az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóit rendezik csütörtökön este, a Videoton FC kétgólos előnyből, a DVSC-Teva és az MTK Budapest egygólos hátrányból várja idegenbeli találkozóját.

A Videoton FC múlt héten, hazai pályán emberhátrányban lőtt gólt a hajrában, így 2-0-ra legyőzte a szerb Csukaricskit, vagyis igen kedvező helyzetben lép pályára csütörtök este Belgrádban. Henning Berg, a Vidi vezetőedzője a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón kijelentette: hiba lenne, ha kizárólag az előny megtartására törekedne csapata.

- Az első találkozó kiegyenlített volt, de sikerült jó eredményt elérnünk. Biztos vagyok benne, hogy Belgrádban is kemény mérkőzés vár ránk, a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás - fogalmazott a norvég szakember. - A Čukarički szerintem akkor is támadólag lépett volna fel, ha 0-0-ról indulunk, de talán így még nagyobb hangsúlyt fektetnek a támadójátékra. De azt azért hozzá szeretném ehhez tenni, hogy mi is szeretnénk majd támadni, hiba lenne részünkről, ha védekezni akarnánk kilencven percen keresztül. Ellenfelünk biztosan mindent megtesz majd azért, hogy gólokat szerezzen és visszajöjjön a párharcba, de nekünk az a legfontosabb, hogy a saját, előre eltervezett játékunkat végigvigyük.

A DVSC-Teva hazai pályán kapott ki 2-1-re a fehérorosz Torpedo Zsogyinótól, pedig már a mérkőzés első perceiben megszerezte a vezetést. Kondás Elemér vezetőedző szerint nem lehetetlen feladat a párharc megfordítása, de nem szabad fejetlenül támadni, mert azt alighanem kihasználják a kontrára játszó hazaiak.

- Valószínűleg a visszavágón is inkább a biztonságra törekednek majd a fehéroroszok, mivel azonban hazai pályán futballoznak, számítani lehet rá, hogy többször kijönnek – fogalmazott a dvsc.hu-nak Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. - Az biztos, hogy az előny megtartása érdekében igyekeznek majd masszívak lenni, és kontrákra berendezkedni, ezért ésszel kell támadnunk, nem lehet fejetlenül előre menni. A debreceni mérkőzésen voltak lehetőségeink, de a visszavágón jóval több kell. Sokkal hatékonyabbnak kell lennünk a kapuk előtt, mert nemzetközi szinten nem engedhetjük meg magunknak, hogy ziccereket hibázzunk. Ha helyzet van, be kell lőni, mert ha nem, akkor az ellenfél szerzi a gólt. Kedden megnéztük az első találkozót videón, kielemeztük a hibákat, rengeteg időt fordítottunk rá, majd erre irányuló taktikai feladatokat végeztünk, sokat gyakoroltunk. Mindenkinek hozzá kell majd tenni a minőséget, és akkor megvalósulhat az elképzelésünk.

Az MTK is egygólos hátrányban várja mérkőzését, az azeri Gabala elleni összecsapást. Teodoru Vaszilisz, a kék-fehérek vezetőedzője a találkozót megelőzően elmondta: csapata azzal a tervvel érkezett Azerbajdzsánba, hogy kiharcolja a továbbjutást. Az MTK-nál Gera Dániel és Myke Bouard Ramos sérülés miatt nem léphet pályára a találkozón.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS