Elbúcsúzott a BL-től a Ferencváros

2023. július. 19., 20:35   |    

Elbúcsúzott a BL-től a Ferencváros

A Ferencváros hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai visszavágóján, így 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól.

A zöld-fehérek igencsak álmosan kezdték az összecsapást, nem estek neki az esélytelenebbnek tartott feröeri riválisnak, amely ezt kihasználva már az ötödik percben veszélyeztetett egy szögletet követően. Ekkor még Dibusz menteni tudott, de néhány perccel később a vendégek 11-esénél már a válogatott kapus sem tudott segíteni. A gól sem rázta fel a magyar bajnokot, amely csak meddő mezőnyfölényt tudott kiharcolni. Az FTC fásultan és a támadó harmadban elképzelés nélkül futballozott, így a szervezetten védekező riválist nem sikerült zavarba hoznia, az első komolyabb hazai lehetőségre húsz percet kellett várni.

A vendégek azonban egy hazai labdavesztés után megduplázták az előnyüket. A szünetig hátralévő időben a Ferencváros valamelyest fokozta a nyomást, de a hosszabbításban a KÍ egy kontra végén megszerezte a harmadik találatát is: egy távoli lövésnél Dibusz Dénes hibázott nagyot.

A folytatásban hiába birtokolta jóval többet a labdát és próbálkozott átlövésekkel a Ferencváros, igazi helyzete továbbra sem akadt, ezzel szemben egy újabb vendégkontra végződött ziccerrel, de Dibusz ezúttal bravúrral hárítani tudott.

A második félidőben ugyanúgy csak meddő mezőnyfölény jellemezte a Fradi játékát, a vendégek védelme szinte hiba nélkül játszott. A 65. perctől fokozódott a nyomás a feröeri kapun, de a meccs végéig egyetlen igazán veszélyes helyzetet sikerült kidolgozni, míg Dibusznak két nagy védést is be kellett mutatnia. A végeredmény 0-3 lett, a KÍ 3-0-s gólkülönbséggel jutott tovább.

Az Európa-ligában idén nyolcaddöntős, sorozatban ötszörös magyar bajnok FTC a kudarcával átkerült a Konferencia-liga selejtezőjébe, melynek második fordulójában az ír Shamrock Rovers együttesével találkozik. A két gárda tavaly az Európa-ligában találkozott a csoportkörbe jutásért, akkor a Ferencváros 4-1-es összesítéssel jutott a főtáblára.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-KÍ Klaksvík (feröeri) 0-3 (0-3)
Gólszerzők: Fredriksberg (8., 32., előbbit 11-esből), Kassi (45+1.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Marquinhos, 74.) - Baráth (Ben Romdhane, a szünetben), Abu Fani, Gojak (Makreckis, a szünetben) - Traore (Owusu, 57.), Varga, Zachariassen (Lisztes, 57.)
KÍ Klaksvík: Johansson - Petersen, Faero, Forren - Danielsen, Andreasen, Pavlovic (Hansson, a szünetben), Joensen (Da Silva, 73.) - Fredriksberg (Mikkelsen, 56.), Kassi (Gussias, 73.), Kronberg (Ahmed, 93.)

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS