Élcsapatok csatái a Merkantil Bank Ligában

2022. február. 26., 18:50   |    

Élcsapatok csatái a Merkantil Bank Ligában

Különleges fordulót rendeznek a hétvégén a Merkantil Bank Ligában, a listavezetőt követő négy csapat, a második Vasas és a negyedik Kecskemét, illetve a harmadik Szeged-Csanád és az ötödik Haladás egymás ellen játszik.

SZOLNOKI MÁV FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Szolnok, 14.00)

A Szolnok az utolsó előtti, a Csákvár a tizenharmadik helyen áll a táblázaton, de mindössze négy pont a két gárda között a különbség. Az előző forduló előtt még csak egy volt… A Szolnok a legutóbbi kilenc bajnoki mérkőzéséből elveszített, ez nagyon rossz mérleg. Ugyanakkor a legutóbbi hazai mérkőzését (az Ajka ellen) megnyerte. A csákváriak augusztus 8. óta mindössze egyszer tudtak vendégként nyerni, a legutóbbi öt alkalomból pedig egyszer sem.

PÉCSI MECSEK FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Pécs, 14.00)

Az élvonalban is nagyon sokszor találkozott ez a két csapat. A PMFC jól kezdte az évet, de a legutóbbi két mérkőzésén összesen egy pontot szerzett, így a kilencedik helyen áll. Otthon mindössze egyszer játszott eddig 2022-ben, akkor legyőzte a Szentlőrincet. Aligha vitatható, hogy a DVTK a mezőny legjobb formában lévő csapata, amely ötpontos előnnyel vezet a második helyezett Vasas előtt. A borsodiak október 3. óta hat idegenbeli bajnokijukból négyet megnyertek, kettő döntetlenül végződött.

ETO FC GYŐR–FC AJKA
(Vasárnap, Győr, 14.00)

Az ETO még nem nyert bajnoki mérkőzést 2022-ben, ez a rossz hír hívei számára. A picivel jobb, hogy két vereség után a legutóbbi két mérkőzésen legalább már pontot szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi négy meccs összesített hozadéka is csak egyetlen pont, október 31. óta a legutóbbi alkalommal szerzett először gólt az ETO pályaválasztóként. Az Ajka egy héttel ezelőtt a PMFC legyőzésével megállt a lejtőn, három vereség után először szerzett pontokat. A tizenkettedik helyen áll a tabellán.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SOROKSÁR FC
(Vasárnap, Balmazújváros, 14.00)

A Szpari négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtött eddig tavasszal, többet egyik csapat sem, a Diósgyőr és a Szeged-Csanád mérlege hasonlóan jó. A balmazújvárosi albérletben a legutóbbi három bajnokiját kapott gól nélkül megnyerte. A Soroksár három forduló óta veretlen, egy győzelem után két döntetlen következett. Idegenben most először játszik majd a bajnoki mérkőzést a 2022-es esztendőben.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAÖRS FC
(Vasárnap, Békéscsaba, 14.00)

A Békéscsabának akadt egy jó időszaka, de a legutóbbi három mérkőzésén csak egy pontot gyűjtött. Ezzel a tizenhatodik helyen áll, mindössze két ponttal a már kieső helyen lévő Budafok előtt. Otthon, a Kórház utcában október 3. óta veretlen a Merkantil Bank Ligában, de az azóta játszott hat mérkőzésből csak kettőt nyert meg. A Budaörs közvetlen riválisa a Békéscsabának, azonos pontszámmal áll a két csapat. A legutóbbi két bajnoki mérkőzésén döntetlent játszott. A Merkantil Bank Liga húsz csapata közül három érte már el a tizedik döntetlent, közöttük van a Békéscsaba és a Budaörs is.

III. KERÜLETI TVE–SZENTLŐRINC SE
(Vasárnap, Óbuda, 14.00)

A „Kerület” a múlt héten nyert Szombathelyen, s ezzel javított a pozícióján, további három csapattal azonos pontszámmal, a tizenötödik helyen áll. Otthon kétszer játszott eddig 2022-ben, egy döntetlen és egy vereség a mérlege. A mostani bajnoki idényben mindössze kétszer győzött pályaválasztóként. A Szentlőrinc a bajnokság első harmadában nagyon gyakran játszott döntetlent, de az utóbbi időszakban hol nyer, hol veszít, felváltva. Vendégként a legutóbbi három bajnoki mérkőzését kivétel nélkül 1-0-ra elveszítette.

DOROGI FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Dorog, 14.00)

A Dorog egyre hátrább csúszik a táblázaton, miután a legutóbbi négy bajnokiján összesen egy pontot gyűjtött. Viszont még így is a tizedik helyen áll, a mezőny első felébe tartozik. A Tiszakécske nagyon gyengén kezdte a 2021–2022-es szezont, nem túlzás, hogy még mindig azt nyögi. Hazai pályán bárkire veszélyes volt az ősz végétől kezdve, de legutóbb a Szeged-Csanád súlyos vereséget mért rá. Az idegenbeli mérleg 2022-ben eddig egy vereség egy győzelem.

BUDAFOKI MTE–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Budafok, 17.00)

A Budafok még mindig csak tizennyolcadik, kieső helyen áll, de a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szerzett. Még a tizenharmadik helyezett is egyetlen győzelemnyi ponttávolságra van. A Promontor utcai mérlegén feltétlenül javítania kellene a csapatnak a bennmaradáshoz, november vége óta nem tud gólt szerezni, három mérkőzésből kettőt elveszített. Legutóbb, a Vasas ellen viszont döntetlent játszott.  A hetedik helyezett Siófok a legtöbbször döntetlent játszók közé tartozik. A legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer veszített. Idén még nem szerzett vendégként gólt, de a Diósgyőr és a Vasas volt az ellenfele.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

A szegediek kitűnő formában vannak, bár Óbudán csak döntetlennel kezdték a 2022-es bajnoki mérkőzések sorát, de azóta háromszor is nyertek, 9-1-es gólkülönbséggel. A Fórumban idén legyőzte már a Budafokot és a Dorogot is. A Haladás megtorpant, a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Viszont az idegenbeli mérlege nem rossz (sőt…), november 21. óta három mérkőzésen két győzelem, egy döntetlen.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–VASAS FC
(Hétfő, Kecskemét, 20.00)

A Kecskemét a legutóbbi két bajnoki meccsét elveszítette, visszaesett a negyedik helyre. Hátránya nem beláthatatlan a második helyezett Vasassal szemben (három pont), de nem jó a hazai mérleg sem, a legutóbbi két mérkőzésen nulla pont. A Vasas régen nem kapott ki a Merkantil Bank Ligában (november 7-én, Tiszakécskén maradt pont nélkül), de a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, sok a döntetlen. A piros-kékek vendégül legutóbb Budafokon gól nélküli döntetlent játszottak.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS