Elhozta a három pontot a Groupama Arénából az Újpest

2015. december. 12., 17:57   |    

Elhozta a három pontot a Groupama Arénából az Újpest

Győzelemmel búcsúzott el megújuló stadionjától a Vidi és a Haladás, sikerével elmozdult a kiesőzónából a Vasas az OTP Bank Liga 19., idei utolsó fordulójában. A Ferencváros elszenvedte első vereségét a Groupama Arénában, az ős-rivális Újpest hozta el a három pontot az éllovastól.

DVTK - Békéscsaba 2-0 (1-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Novothny a 28., Koman a 62. percben

Mindkét csapat számára nagyon fontos volt a győzelem, de az első félórában a DVTK-n látszott jobban, hogy tenni szeretne a gólszerzésért. A 28. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, Barczi ment el a bal oldalon, beadása után Bacsa visszagurított az érkező Novothny Soma elé, aki 14 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-0). A gól után is veszélyesebben futballozott a Diósgyőr, és a 62. percben megduplázta előnyét, egy rövid felszabadítást követően Koman Vladimir 20 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0). A csabai remények a 65. percben foszlottak végleg szerte, amikor Laczkó Zsolt megkapta második sárgáját. Emberhátrányban esélyük sem volt a szépítésre a vendégeknek, a DVTK megérdemelten nyerte meg a meccset.

DVSC-Teva - MTK Budapest 3-1 (1-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Horváth a 13., Horváth az 55., Horváth a 72., ill. Ramos a 91. percben

A meccs első nagy helyzete az MTK előtt adódott (Ramos közeli fejesét védte Radosevic kapus), de a vezető gólt a Loki szerezte meg, Balogh Norbert remekül indította Bódi Ádámot, aki szorongatott helyzetből kapura lőtt, érkezett Horváth Zsolt, akinek első próbálkozása még kijött Bese Barnabásról, de másodszorra már a hálóba pattant a korábbi MTK-támadó lábáról (1-0). A gól után is a Debrecen birtokolta többet a labdát, a kapu előtt azonban nem voltak kellően határozottak támadói. A játékrész hosszabbításában egyenlíthetett volna az MTK, egy balról érkező labdát Gera Dániel vett át, majd 15 méterről a felső lécre lőtt, így szünetben vezetett a Debrecen. Az 55. percben megduplázták előnyüket a hazaiak, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Horváth kapott hosszú indítást, lefutotta védőit, majd a balösszekötő helyéről, éles szögből a bal alsó sarokba helyezett (2-0). A 72. percben Horváth megszerezte harmadik gólját is, ő maga lépett bele egy felszabadító lövésbe, a felpattanó labdát pedig kapásból, 16 méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtte (3-0). A hátralévő időben a Loki taktikusan tartotta az előnyét, amiből a 91. percben egy gólt végül mégis leadott: egy ártalmatlannak tűnő jobb oldali beadás után Radosevic kapus kezéből kiesett a labda, az arra járó Ramos pedig közelről a hálóba passzolt (3-1).

Szombathelyi Haladás - Puskás Akadémia 2-1 (1-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs
Gólszerző: Németh a 24., Halmosi a 49., ill. Lencse a 41. percben

A Haladás ezen a mérkőzésen búcsúzott el a Rohonci úti stadiontól, ebben a létesítményben nem rendeznek több bajnoki mérkőzést, legközelebb már egy megújult arénában léphet itt pályára a szombathelyi együttes. Az első húsz percben inkább átlövésekkel próbálkoztak a csapatok, kevés sikerrel. A 24. percben aztán vezetést szereztek a hazaiak: Németh Márió bal oldali szöglete után a labda a kapu felé kanyarodott, s mivel a nagy kavarodásban senki sem tudott hozzáérni, a hálóban kötött ki (1-0). Még a szünet előtt egyenlítettek az akadémisták, Tar beadását követően Lencse László 5 méterről helyezett a hálóba (1-1). A fordulás után gyorsan visszavette az előnyt a Hali, Németh Márió futott el a bal oldalon, pontosan adott középre, az érkező Halmosi Péter pedig 5 méterről a kapuba lőtt (2-1). A hátralévő időben hiába támadott a Puskás Akadémia, másodszorra már nem tudott egyenlíteni, így kieső helyen tölti a téli szünetet, míg a hazaiak győzelemmel búcsúztatták átépítés előtt álló stadionjukat.

Videoton FC - Paksi FC 1-0 (0-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Géresi a 84. percben

A Vidi utolsó mérkőzését játszotta a következő másfél évben megújuló Sóstói Stadionban, de a mérkőzés nemcsak emiatt volt fontos a fehérváriak számára, hanem azért is, mert egy esetleges sikerrel felléphettek a dobogóra a téli szünet előtt. A Vidi aktívabb volt a mérkőzésen, de ezúttal nem játszott olyan koncentráltan, mint az előző bajnokijain. A Paks sem adta fel a győzelem reményét, adódtak lehetőségek a hazai kapu előtt. A 81. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja, a hazaiaktól ezen a meccsen búcsúzó Gyurcsó Ádám jobb oldali szabadrúgásából a csereként beállt Géresi Krisztián hét méterről jobbal kapásból a léc alá lőtt (1–0). A paksiaknak néhány perccel később még volt egy nagy helyzetük, de az eredmény nem változott, a fehérváriak az idény során először állnak dobogón.

Vasas - Budapest Honvéd 2-1 (0-1)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Kenesei a 74. (11-esből), Debreceni a 78., ill. Kamber a 42. percben

Az első félórában felváltva vezették akcióikat a csapatok, majd a félidő hajrájára a Honvéd alakított ki mezőnyfölényt. Ebből sikerült gólt is elérnie, a 42. percben Prosser előreívelt szabadrúgása után Kamber emelt kapura, Nagy Gergő már csak a gólvonal mögött érte utol a labdát (0-1). A második félidő első negyedórában mindkét csapat alakított ki ziccereket, de a Vasas a hajrához közeledve lőtte el a puskaporát, a 74. percben Kenesei Krisztián előbb kiharcolt egy büntetőt, majd értékesítette is azt (1-1), négy perccel később, egy szöglet utáni kavarodást követően Debreceni András találatával a fordítás is összejött (2-1), az angyalföldiek ezzel a találattal megnyerték a mérkőzést, s elmozdultak a kieső helyekről.

Ferencváros - Újpest FC 0-1 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Diagne az 59. percben

Rosszul kezdődött a mérkőzés a Ferencváros számára, Böde Dániel már az 5. percben megsérült, és nem is tudta folytatni a játékot, így legeredményesebb támadóját hamar elvesztette a hazai csapat. Ettől függetlenül a Fradi alakított ki helyzeteket az első félidőben, de nem volt a pályán olyan támadója, aki ki tudta volna használni a lehetőségeket. A fordulás után az Újpest aktívabbá vált, és az 59. percben megszerezte a vezetést: Balogh Balázs bal oldali szögletét követően Diagne használta ki a védők megingását, és fejelt 4 méterről a kapu közepébe (0-1). Az utolsó félórában a Ferencváros görcsösen próbálta megszerezni az egyenlítő találatot, de részben ez a görcsösség, részben az újpestiek szervezett védekezése megakadályozta őket ebben. A lefújásig nem változott az eredmény, a Ferencváros első hazai vereségét szenvedte el az idényben, sőt, először kapott ki magyar ellenféltől a Groupama Arénában.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS