Elhozta a három pontot az Újpest a Bozsik Arénából

2021. november. 27., 22:14   |    

Elhozta a három pontot az Újpest a Bozsik Arénából

A második félidőben emberelőnyben futballozó Kisvárda ötgólos győzelmet aratott a vendég MTK Budapest ellen. A MOL Fehérvár szintén emberhátrányban játszott és két gólt rúgva 3-2-re legyőzte a vendég Gyirmótot. Az Újpest hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Kisvárda Master Good–MTK Budapest 5–0 (2–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Erdős
gólszerzők: Asani (8., 31.), Leoni (51.), Bumba (59.), Mesanovic (68.)
piros lap: Palincsár (44.)
sárga lap: Prenga (45+2.), Camaj (83.), Zlicic (84.), illetve Palincsár (20., 44.)

Kisvárda Master Good: Ogyincov – Peteleu, Prenga, Cirkovic, Leoni – Melnyik, Simovic (Zlicic, 70.) – Asani (Camaj, 70.), Bumba (Gosztonyi, 80.), Ötvös (Navratil, 70.) – Mesanovic (Nagy M., 80.)
MTK Budapest: Mijatovic – Balázs B., Varju, Ferreira, Nagy B. – Ramadani (Dimitrov, 66.), Palincsár, Mezei (Kata, a szünetben) – Grozav (Nagy Zs., 81.), Miovski (Kocsis B., 67.), Drljo (Weir, a szünetben)

Gyorsan vezetéshez jutott a Kisvárda – Asani és Bumba strandfocis fejelgetéssel játszotta át a vendégek védelmét –, s a folytatásban is a hazai csapat irányított. A házigazdák sokkal gyorsabban, pontosabban, veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, s egy remek támadás végén, Asani második góljával megduplázták előnyüket. Palincsár ráadásul műesésért megkapta második sárga lapját, így még a szünet előtt emberhátrányba is került az MTK.

A fordulás után, tíz ember ellen hatalmas fölényben futballozott a Kisvárda, amely sorra alakította ki a helyzeteket, s ezek közül kettőt értékesítve az 59. percben már 4–0-ra vezetett. A hazaiak a meccs utolsó harmadában egy kicsit lassítottak ugyan, de a vége így is kiütéses győzelem lett.

MOL Fehérvár FC–Gyirmót FC Győr 3–2 (1–1)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, v.: Farkas
gól: Nikolics (10. - 11-esből), Kodro (49., 84. - az elsőt 11-esből), illetve Varga B. (38., 93. - az elsőt 11-esből)
sárga lap: Petrjak (14.), Musliu (19., 37.), illetve Varga (9.), Szegi (25.), Radics (49.)
piros lap: Musliu (37.)

MOL Fehérvár: Kovács – Nego, Musliu, Stopira, Heister – Dárdai, Alef, Makarenko, Petrjak (Hangya 71.) – Kodro (Zivzivadze 88.), Nikolics (Lüftner 41.)
Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Karacs, Ikic, Hajdú – Radics (Vogyicska 58.), Nagy, Vass – Hasani (Medgyes 58.), Simon (Lencse 71.), Varga B.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, gyorsan vezetéshez jutottak, s egészen a 37. percig nem okozott igazán nagy gondot számukra a gyirmóti együttes. Ekkor egy szabálytalanság után azonban nem csupán büntetőhöz jutott és egyenlített a vendéggárda, hanem emberelőnybe is került.

A szünetig nem tudta kihasználni létszámfölényét a Gyirmót, a fordulást követően pedig szinte azonnal újra hátrányba került a meccs harmadik értékesített büntetője után. Szabics Imre tanítványai ezek után magabiztosan őrizték előnyüket, a Gyirmót csak ritkán került helyzetbe, a hajrában pedig Kodro egy szép támadás végén eldöntötte a három pont sorsát. A 93. percben a vendégek még szépítettek.

Budapest Honvéd–Újpest FC 1–2 (1–0)
Bozsik Aréna, v.: Vad II.
gólszerzők: Hidi (34.), illetve Bjelos (80.), Viana (91.)
piros lap: Batik (49.)
sárga lap: Lovric (13.), illetve Simon K. (88.)

Budapest Honvéd: Szappanos – Lovric, Baráth, Batik, Tamás – Pantelic, Nono, Hidi (Klemenz, 53.), Zsótér (Nagy G., 62.) – Nagy D. (Balogh N., 85.), Lukic (Kerezsi, 85.)
Újpest FC: Banai – Kastrati (Pauljevic, 88.), Koutroumpis, Diaby – Csongvai (Viana, 75.), Mack (Bjelos, 65.), Mitrovic, Katona (Simon K., 75.), Antonov – Beridze, Kone (Croizet, 65.)

Valamelyest a kispestiek játszottak fölényben az első percekben, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Az első igazi gólszerzési lehetőséget a lila-fehérek hagyták ki, Antonov a jobb kapufát találta el szabadrúgásból. A játékrész második felében aztán a Honvéd fölénye már szembetűnő lett: a hazaiak előbb lesgólig jutottak, majd egy bal oldali szögletet követően a vezetést is megszerezték a 31. születésnapját ünneplő Hidi Patrik találatával.

A folytatásban paprikássá vált a hangulat, amikor egy kispesti szöglet előtt kiállította Batik Bencét a játékvezető. Emberelőnyben ugyan bátrabb lett az Újpest, de nem talált rést a visszaálló Honvéd védelmén, a hazaiak létszámhátrányban is egyenrangú partnerek voltak. Az utolsó negyedórára kezdett nagyobb nyomás nehezedni Szappanos kapujára, ez pedig hamar góllá érett ugyancsak bal oldali szögletet követően.

Az utolsó percekben úgy tűnt, a Honvéd áll közelebb a győztes gól megszerzéséhez, hol Banai bravúrja, hol egy védő gólvonali mentése, hol pedig a kapufa mentette meg a vendégeket, akik aztán a hosszabbításban megbosszulták a kihagyott helyzeteket a csereként beállt Fernando Viana révén.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS