Elhozta Miskolcról a három pontot a ZTE, nyert az MTK és az FTC is

2020. december. 19., 20:22   |    

Elhozta Miskolcról a három pontot a ZTE, nyert az MTK és az FTC is

Az MTK úgy győzte le 3-1-re a vendég Paks együttesét, hogy több mint egy félidőn keresztül emberelőnyben játszhatott. A sereghajtó Diósgyőr hazai pályán 3-1-re kikapott a Zalaegerszegtől az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. A címvédő és veretlenül listavezető Ferencváros is nyert, házigazdaként 2-1-re győzte le az újonc Budafokot.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
MTK Budapest–Paksi FC 3–1 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v: Farkas
gólszerzők: Dimitrov (74.), Prosser (79.), Schön (89.), illetve Nagy R. (94.)
sárga lap: Miovski (36.), Cseke (87.), illetve Osváth (51.), Ádám (81.)
kiállítva: Hegedűs (41.)

MTK: Mijatovic – Kata, Ferreira, Herrera – Gera, Cseke, Dimitrov (Mezei Sz., 83.), Biben, Schön (Barna, 90.) – Prosser, Miovski (Osei Clinton, 88.)
Paks: Hegedűs – Szélpál (Vas G., 61.), Gévay (Nagy R., 75.), Szabó J. – Kulcsár D. (Osváth, a szünetben), Balogh B., Bognár I., Bertus – Szakály D. (Sajbán, a szünetben), Ádám, Haraszti (Holczer, 44.)
 
Jó iramban kezdődött az összecsapás, amelynek első félórája hazai helyzeteket és paksi lehetőségeket is hozott. Ezt követően mindkét oldalán elfogyott a lendület, sok volt az apró szabálytalanság, nem alakulhatott ki folyamatos játék. A 41. percben megfogyatkozott a vendégcsapat: Hegedűs a tizenhatoson kívülre futva a levegőben ütközött a kiugró Miovskival, aki lépéselőnyben volt az őt kísérő Szabóval szemben.

A második félidőben a Paks egy ideig sok mozgással el tudta tüntetni emberhátrányát, a játékrész közepén azonban már sorra alakította ki a helyzeteket az MTK. Holczernek többször kellett védenie, de a 74. percben Dimitrov kapáslövésével szemben már tehetetlen volt, majd öt perccel később a vezető gólt szerző légiós adott gólpasszt Prossernek. A hajrában a paksiak kitámadtak a szépítés reményében – kapufáig is jutottak –, miközben Schön a 89. percben növelte a hazaiak előnyét. A végszó azonban a vendégeké volt, a 94. percben a cserejátékos Nagy Richárd állította be a végeredményt.

Az MTK 2016 áprilisát követően tudta legyőznie a paksiakat, akiktől a legutóbbi négy találkozójukon kikapott. A fővárosiak sorozatban négy hazai összecsapásukon maradtak veretlenek, ezeken egymást követően harmadszor nyertek.

Diósgyőri VTK-ZTE FC 1–3 (0–2)
Miskolc, v.: Bogár
gólszerzők: Iszlai (78., 11-esből), illetve Zimonyi (16., 65.), Szánthó (43.)
sárga lap: Karan (74.), Rui Pedro (87.), illetve Favorov (60.), Koszta (92.)

Diósgyőri VTK: Antal – Sesztakov, Szűcs K., Karan, Hegedűs J. (Vági, a szünetben), Memolla – Márkvárt, Rui Pedro, Iszlai – Drazic (Ivanovski, 77.), Grozav (Hasani, 67.)
ZTE FC: Demjén – Szépe, Lesjak, Bobál D. – Szánthó (Szalai D., 87.), Favorov, Sankovic, Gergényi, Bedi – Könyves (Babati, 63., Vass P. 84.), Zimonyi (Koszta, 69.)

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést annak ellenére, hogy még a kezdősípszó előtt cserélnie kellett Boér Gábor vezetőedzőnek, mivel Tajti Mátyás a bemelegítés során megsérült.

A zalaegerszegiek szinte szó szerint lemásolták az MTK elleni hétközi teljesítményüket, ugyanis előbb a kezdőként a harmadik mérkőzésén harmadszor eredményes Zimonyi, majd Szánthó révén kétgólos előnyt szereztek a szünetre. A fővárosi kék-fehérek ellen is így alakult a ZTE-gólszerzők sorrendje, akkor az eredmény már nem változott.

Itt a szünet után odaszegezte kapujához a ZTE a Diósgyőrt, amely csak Antal remek védéseinek köszönhetően maradt mérkőzésben. A három pont sorsa így is gyorsan eldőlt, a csereként pályára lépő Babati villámgyorsan gólpasszal hálálta meg a bizalmat, Zimonyi volt a befejező.

A hajrára a Diósgyőr erejéből egy becsületgólra futotta, de a ZTE így is magabiztosan szerezte meg a három pontot.

Ferencvárosi TC–Budafoki MTE 2–1 (0–0)
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
gólszerzők: Lovrencsics (57.), Haratin (62., tizenegyesből), illetve Zsóri (75.)
sárga lap: Dvali (45+1.), Skvarka (88.), illetve Micsinai (50.), Vaszicsku (56.), Szabó M. (69.), Huszti (89.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Dvali, Frimpong, Heister – Somalia, Haratin (Laidouni, 82.) – Isael (Zubkov, 66.), Uzuni (Varga R., 66.), Nguen (Skvarka, 82.) – Baturina (Boli, 88.)
Budafok: Póser – Margitics (Huszti, 82.), Vaszicsku, M. Nikolic, Medgyes – Micsinai, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Skribek, 81.), Lőrinczy (Kulcsár K., 81.), Takács R. (Szabó M., 65.) – Kovács D. (Zsóri, 65.)

A várakozásoknak megfelelően jelentős hazai fölény jellemezte az első félidőt. Az FTC többet birtokolta a labdát, sokkal többet támadott és több helyzete volt, ám a masszívan védekező Budafok nem kapott gólt, ráadásul ígéretes ellenakciókig és kapura lövésekig is eljutott.

A második felvonásban még nyomasztóbb volt a Ferencváros fölénye, és bár Póser Dániel több bravúros védést is bemutatott, az 57. percben Lovrencsics Gergő megszerezte a vezetést a hazaiaknak, miután Isael szabadrúgása után a hálóba lőtte a kapusról kipattanó labdát. A mostani idényben ez volt az FTC első gólja a bajnokságban, amelyet magyar játékos szerzett.

Öt perccel később az ukrán Ihor Haratin büntetőjével növelte előnyét a címvédő, és bár a játék képe ezt követően sem változott, Zsóri Dániel találatával a 75. percben szépített a Budafok. Az FTC másodszor kapott gólt hazai pályán a mostani bajnoki idényben. A hajrában a vendégek átvették a kezdeményezést, nagyszerűen küzdöttek, volt is esélyük az egyenlítésre, ám újabb találat már nem született.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS