Elhunyt Akeem Adams

2013. december. 30., 17:31   |    

Elhunyt Akeem Adams

A Magyar Labdarúgó Szövetség mély megrendüléssel értesült a fiatal labdarúgó haláláról.

Akeem Adams, a Ferencváros trinidadi válogatott játékosának állapota három hónappal súlyos szívinfarktusa után szombaton válságosra fordult, a keringését stabilan tartó műszíves kezelés mellett agyvérzést kapott. Az orvosok erőfeszítései ellenére a futballista életét már nem lehetett megmenteni - számolt be a szomorú hírről a Ferencváros hivatalos honlapja.

Adams szeptember 25-én este, edzést követően kapott súlyos szívinfarktust, amely után a Városmajori Szívklinikára szállították, ahol háromszor is megműtötték, és végül keringést támogató műszert ültettek be a mellkasába. Vérellátási zavar és fertőzés miatt amputálni kellett a bal lábát, amely a közvetlen életveszély elhárítását szolgálta. Ezt követően további heroikus műtéteket végeztek el rajta orvosai. A beavatkozásokat követően felébredt, családját és barátait a kórházi ágyon fogadta. Intenzív kezelése során állapota lassan javult, orvosai fokozatosan szívátültetésre készítették elő. Szombaton azonban végzetes agyi érkatasztrófa lépett fel nála, amely a halálát okozta - olvasható a fradi.hu-n.

Akeem Adams infarktusának hírére klubszimpátiától függetlenül a teljes magyar futballtársadalom összefogott, sokan segítették véradással az orvosok munkáját, NB I-es és magyar válogatott játékosok próbálták üzeneteikkel, jókívánságaikkal támogatni az elmúlt hónapokat kórházban töltő labdarúgót.

A Magyar Labdarúgó Szövetség őszinte részvéttel osztozik a labdarúgó családjának gyászában, és ezúton is kifejezi együttérzését a Ferencvárosi Torna Club vezetőségének, valamennyi sportolójának és szurkolójának.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS