Elhunyt Szarka Zoltán

2016. április. 18., 12:07   |    

Elhunyt Szarka Zoltán

Súlyos betegség következtében, életének 74. esztendejében elhunyt Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó, a Haladás korábbi kiváló kapusa.

A csornai születésű sportember 1958-ban, a Szombathelyi Dózsa csapatában kezdte pályafutását, innen 1961-ben került a Haladáshoz, ahol 19 éven át védett. Ez alatt 244 első osztályú bajnoki mérkőzésen szerepelt a Haladás színeiben. Meghatározó személyisége volt az 1975-ben a Magyar Népköztársasági Kupa döntőjébe jutott vasi alakulatnak. 1968-ban két alkalommal szerepelt az olimpiai válogatottban, és tagja volt a mexikóvárosi olimpián aranyérmet szerzett csapatnak is.

1983-tól még két idényen át játszott a Sabaria SE együttesében, majd 1988-1989-ben a burgenlandi tartományi bajnokságban szerepelő SC Nikitsch (Füles), később az Ollersdorf csapatában védett, 51 évesen fejezte be az aktív sportot. Kapusedzőként is a Haladást szolgálta, 1986-tól a Haladás kapus- és utánpótlásedzőjeként dolgozott. Klubhűségéért, sportszerű, példamutató életmódjáért és kiemelkedő szakmai munkája és emberi tulajdonságai okán köztiszteletnek és szeretetnek örvendett a Haladásnál, valamint az egész magyar labdarúgó-társadalomban. Szombathely és Répcelak díszpolgári címmel ismerte el életpályáját. Szarka Zoltánt Szombathely városa, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

Szarka Zoltán búcsúztatására április 22-én, pénteken 12.30 órától a szombathelyi Herényi temetőben kerül sor, előtte 11.00 órától tartanak gyászmisét a kámoni Krisztus Király templomban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS