Ellenfélnézőben az UEFA Futsal Kupában

2006. december. 03., 10:45   |    

Ellenfélnézőben az UEFA Futsal Kupában

Az UEFA Futsal Kupában ismét házigazda a magyar bajnok, azaz a Gödöllői FK rendezheti az elitkör D-csoportjának küzdelmeit.

A kupában még újonc Gödöllői Bikák nagyszerű játékkal jutottak tovább az első körből és harcolhatnak a négy közé jutásért, amely cseppet sem tűnik könnyűnek: a spanyol bajnok El Pozo Murcia, a tavalyi elődöntős kazah Kairat Almaty valamint a fehéroroszok bajnoka, a Dorozsnik Minszk ellen kell helyt állnia a magyar együttesnek.

A világ legerősebb bajnokságának címvédője

A továbbjutásra talán az El Pozo Murcia gárdája a legesélyesebb, hiszen a brazil Duda által vezetett fiúk a világ legerősebb bajnokságban edződnek. A Murcia 1990-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban, kétszeres bajnok (1998, 2006) és háromszoros kupagyőztes (1995, 1998, 2003). A Murcia a legutóbbi spanyol bajnokság fináléjában ötmérkőzéses, drámai csatában bizonyult jobbnak a Cartagena csapatánál. Az El Pozo keretében négy spanyol, három brazil, egy portugál és egy olasz (természetesen- honosított brazil) válogatott játékos szerepel. A gárda tehát bombaerős, a jelenlegi spanyol pontvadászatban mindössze két ponttal van lemaradva az első helyezett Boomerang Interviú mögött.

Brazilokkal és oroszokkal a kazahok

A mezőny másik szuperalakulata, a kazah Kairat Almaty résztvevője volt az UEFA Futsal Kupa legutóbbi négyes döntőjének. A kazah csapat háromszoros bajnok (2004, 2005, 2006), valamint kétszeres kupagyőztes. Az idei pontvadászatot 12 forduló után hatalmas fölénnyel, 15 pontos előnnyel és százszázalékos teljesítménnyel vezeti.
A kazah bajnok keretében hat brazil és számos orosz játékos található, nem csoda hogy az első körben a szintén bombaerős olasz Arzignano sem tudta legyőzni a Kairatot.

A fehérorosz egyeduralkodó

A leggyengébbnek (elméletileg!) a fehérorosz Dorozsnik Minszk gárdája tűnik. A klub 1994-ben alakult, hatszoros bajnok (1999, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006) és négyszeres kupagyőztes (1999, 2004, 2005, 2006). Úgy látszik, az idei bajnokságban nem folytatódik a minszkiek csodás sorozata, hiszen pillanatnyilag csupán hatodik a gárda, 15 ponttal lemaradva az élen álló FC MAPID Minszk mögött. A csapatban csak fehérorosz játékosok szerepelnek, közülük hárman a válogatott tagjai. A csapat edzője, a 43 esztendős Valerij Dosko korábban kétszer volt fehérorosz bajnok, majd a Dorozsnik tagjaként részese lehetett az összes eddigi sikernek.

A csoportból az első helyezett jut tovább az áprilisi négyes döntőbe.




A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS