Ellentétes félidők után döntetlen a csehek ellen

2013. augusztus. 14., 23:01   |    

Ellentétes félidők után döntetlen a csehek ellen

A magyar válogatott döntetlent játszott a csehekkel az őszi Eb-selejtezők előtti utolsó felkészülési meccsén a Puskás-stadionban.

Az első félidőben keveset tudott megvalósítani az elképzeléseiből a magyar csapat, Szalai Ádámhoz, az ékhez, vagy a mögötte játszó Kovács Istvánhoz és Koman Vladimirhoz is alig jutott el a labda. A csehek magabiztosabban, nagyobb önbizalommal futballoztak, uralták a középpályát, és kihasználva a védekezésben vétett hibáinkat, több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A 23. percben Libor Kozák révén a vendégek megszerezték a vezetést, majd a folytatásban is az övék volt a legnagyobb lehetőség, de Michal Kadlec nem találta el a kaput. A szünetben megérdemelt volt a cseh előny, de tény, hogy a magyar csapat, még 0-0-nál kaphatott volna egy büntetőt, ám Howard Webb nem vette észre az egyik vendégvédő kezezését.

A második félidőre két új játékossal jött ki a magyar csapat, Hajnal Tamás és Böde Dániel váltotta Pintér Ádámot és Kovács Istvánt. Ahogyan korábban többször is, a viszonylag gyengébb első félidő után a másodikban lábra kapott a magyar válogatott. Vanczák Vilmos helyzete, kapufája jelezte ezt, majd Dzsudzsák riogatta lövésével a cseheket. A vendégek továbbra is veszélyesek voltak, a csehek, különösen a széleken, mögénk tudtak kerülni. Az egyik akciónál Petr Jirácek két méterről az üres kapu fölé lőtte a labdát.

A 63. percben Vanczák Vilmos büntetőt harcolt ki, amelyet Dzsudzsák Balázs nagyszerű lövéssel váltott gólra. Drobny jól érezte az irány, de a lövés után a labda a kapufáról a hálóba pattant. Éppen úgy született büntetőből gól, mint a 2012-es, prágai mérkőzésen, s éppen úgy Dzsudzsák is a gólszerzők között volt, mint akkor. A kérdés csak az volt, hogy születik-e 1-1 után újabb gól, mint akkor. Mindkét csapat sokat tett érte, támadófutballt játszott, egy pillanatra sem ült le a találkozó. A magyarok az utolsó félórában a helyzetek számát és „minőségét” tekintve felülmúlták a vendégeket, de maradt a döntetlen, miután Bogdán és Drobny is kiválóan védett.

A játék képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható. A magyar válogatott 2013-ban továbbra is veretlen, öt mérkőzésből négyen döntetlent játszott.

- Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben bátortalanul, több hibával játszottunk, míg a másodikban jelentősen feljavultunk mind támadásban, mind védekezésben - mondta a mérkőzés után Egervári Sándor. - Adódtak hibák ebben a periódusban is, de meg kell jegyezni, hogy egy rendkívül jó csapattal találtuk magunkat szembe, amely sokszor késztetett hibára bennünket. Ennek ellenére töretlenül a győzelemre játszottunk, és volt is rá esélyünk, hogy megnyerjük a meccset, ha ezt nézzük, akkor nem lehetünk elégedetlenek. Rengeteg tanulsága volt ennek a kilencven percnek, hiszem, hogy ha ezek alapján ki tudjuk javítani a hibáinkat, akkor elmondható: a románok elleni összecsapás előtt jó szolgálatot tett ez a meccs.


MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–1 (0–1)
Puskás Ferenc Stadion. Vezette: Webb (Mullarkey, Long – angolok)
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Korcsmár (Guzmics, 69.), Juhász, Kádár – Varga J., Pintér Á. (Hajnal, a szünetben) – Koman, Kovács I. (Böde, a szünetben), Dzsudzsák – Szalai Á. (Szabics, 89.)
CSEHORSZÁG: Drobny – Gebre Selassie, Sivok (Procházka, a szünetben), Suchy, Kadlec (Limbersky, 82.) – Plasil – Darida (Horava, 58.), Husbauer (Vanek, 66.), Jirácek – Vydra (Rabusic, 58.), Kozák (V. Kadlec, 58.)
Gólszerző: Dzsudzsák (57. –11-esből), ill. Kozák (23.)


Fotógaléria a mérkőzésről:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS