Éllovasok csatája - bajnok lehet a Ferencváros

2021. április. 09., 14:08   |    

Éllovasok csatája - bajnok lehet a Ferencváros

Péntektől vasárnapig rendezik az OTP bank Liga 28. fordulójának mérkőzését. Ha a Ferencváros legyőzi a második helyen álló Puskás Akadémiát, matematikailag is behozhatatlan előnyre tesz szert.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Mezőkövesd, 20.00)

A Mezőkövesd a múlt héten Felcsúton lezárta hosszú veretlenségi sorozatát, de így is az ötödik helyen áll, mindössze három ponttal a harmadik helyezett MOL Fehérvár mögött. Ugyanakkor éppen három pont az előnye a nyolcadik Kisvárdával szemben. Pintér Attila együttesének kitűnő a hazai mérlege, november 21. óta nyolc mérkőzésből hetet megnyert, egy döntetlen mellett. A Kisvárda vendégként december 15. óta minden, nem a fővárosban játszott mérkőzését elveszítette. Február 13. óta 540 játékperc alatt mindössze egy gólt szerzett.

A két csapat októberi mérkőzésének összefoglalója:

MTK BUDAPEST–BUDAFOKI MTE
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 14.45)

Az újonc MTK-nál a budapesti csapatok közül csupán a Ferencváros áll jobban, negyedikek a kék-fehérek. Michael Boris együttese ellenben a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer tudott nyerni, s eddigi öt pályaválasztóként játszott 2021-es hazai bajnokijából csupán egyen nyert – igaz, éppen a legutóbbin. A Budafok a legutóbbi négy fordulóban nem tudta gyarapítani szerzett pontjainak a számát. Idegenben a Diósgyőr elleni döntetlennel kezdte az évet, de azóta csak a Honvéd elleni 3-2-vel szerzett pontot, sőt pontokat.

A két csapat októberi mérkőzésének összefoglalója:

MOL FEHÉRVÁR FC–ÚJPEST FC
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 17.00)

Szabics Imre először irányítja Székesfehérváron új csapatát, az előző héten éppen csak egy-két edzést tudott vezényelni játékosainak, a mostani hetet már végigdolgozta velük. A Vidi több mint egy hónapja, március 3-án játszott legutóbb hazai bajnokit, klubtörténeti mélységekben van a 2021-es mérlege, miután az eddigi öt meccsen mindössze két pontot szerzett. Az Újpest az utóbbi hetek jó szereplésével előrelépett a középmezőnybe, a legutóbbi öt bajnoki fordulóban csak egyszer kapott ki. Igaz, még mindig a legtöbb gólt kapta (holtversenyben a Pakssal). Vendégként az első 27 fordulóban, a fővárostól távol csak Pakson tudott nyerni az OTP Bank Ligában.

A két csapat októberi mérkőzésének összefoglalója:

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Groupama Aréna, 19.30)

Az első és a második helyezett játszik egymással, ám kettejük között a különbség 13 pont, ami szombat késő estére 16 is lehet. Ha pedig annyi lesz, a Ferencváros – a hátralévő öt forduló eredményeitől függetlenül – már matematikailag is bebiztosítja újabb bajnoki címét. A zöld-fehérek a megszokottnál gyengébben szerepeltek pályaválasztóként az esztendő elején, de a legutóbbi négy hazai meccsüket megnyerték. A Puskás Akadémia – a Honvéd elleni hazai botlástól függetlenül – nagyszerű meneteléssel erősítette meg a második helyét, tíz pont az előnye a MOL Fehérvárral szemben. A legutóbbi négy idegenbeli meccsén mindössze egy gólt kapva 12 pontot szerzett. Hornyák Zsolt csapata még soha nem nyert a Ferencváros vendégeként, kétszer tudott döntetlent kiharcolni.

A két csapat októberi mérkőzésének összefoglalója:

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Vasárnap, Diósgyőr, 14.30)

Nem túlzás: életbevágóan fontos lenne a DVTK számára a győzelem, hat pont a hátránya a tízedik helyen álló ZTE-vel szemben. Pályaválasztóként idén még veretlen, de az öt meccsből mindössze egyet, a Kisvárda ellenit tudta megnyerni, négy pedig döntetlenre végződött. A legutóbbi két hazai meccsén nem szerzett és nem kapott gólt. A Paks a hatodik helyen áll a tabellán, igaz, mindössze négy ponttal a harmadik MOL Fehérvár mögött. Hátrafelé már nem nagyon kell aggodalmasan pillantgatnia: tizenegy pont az előnye a Budafokkal szemben. Idegenben november 1. óta nem nyert, sőt, az eddigi 27 fordulóban mindössze kétszer tudott három pontot gyűjteni idegenben. De ezekből egyszer Diósgyőrben.

A két csapat októberi mérkőzésének összefoglalója:

ZALAEGERSZEGI TE FC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 17.00)

A legkiélezettebb csatát ígéri ez a mérkőzés. Óriási a tétje, a kilencedik és a tízedik találkozik egymással. A Honvéd egyetlen ponttal áll jobban, mint vendéglátója, ha a ZTE nyerni tud, helyet cserél a két együttes a táblázaton. A kispestiek, ha mindkét eredmény jól alakul a számukra, hét pontra növelhetik előnyüket a kieső helyen álló Budafokkal szemben. A Zalaegerszeg a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet nyert meg, de az a legutóbbi volt, immár az új edzővel, Waltner Róberttel. A Honvéd a legutóbbi három fordulóban összesen két pontot szerzett, de az is igaz, hogy a legutóbbi két idegenbeli meccsén veretlen maradt, a Puskás Akadémia legyőzése bravúrnak számított.

A két csapat októberi mérkőzésének összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS