Elmaradt a bajnokavatás, négygólos fehérvári siker

2021. április. 10., 21:37   |    

Elmaradt a bajnokavatás, négygólos fehérvári siker

Döntetlenre végzett egymással az OTP Bank Liga éllovasa és második helyezettje: a Puskás Akadémia 1-1-re végzett a Groupama Arénában. A MOL Fehérvár a bajnoki idény során harmadszor is legyőzte a MOL Fehérvár FC az Újpestet, ráadásul ismét nagy gólkülönbséggel. A Budafok egy pontot szerzett az MTK otthonában.

MTK Budapest-Budafoki MTE 0-0
Kiállítva: Alho (83.)
MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King (Alho, 69.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera - Dimitrov (Palincsár, 73.), Pintér (Cseke, 80.), Mezei - Varga R., Miovski (Bíró, 68.), Schön (Prosser, 80.)
Budafok: Bese - Iharos, Romic, Nikolic, Medgyes - Csonka, Oláh - Skribek (Szabó M., 66.), Kulcsár (Takács, a szünetben), Lőrinczy (Soltész, 80.) - Kovács D.

Aktívan kezdett a Budafok, ugyanakkor a vendégek hibáiból az első negyedóra végén az MTK előtt adódott több gólszerzési lehetőség, ezzel együtt pedig a hazaiak át is vették az irányítást. Nem volt nagy a tempó ebben az időszakban, nem alakult ki folyamatos játék, mert sok volt a szabálytalanság. A félidő nagy részében az MTK fölényben futballozott, próbált nyomást helyezni a budafokiakra, de a kapu előtt nem volt elég pontos. A vendégek rögtön egy lesgóllal kezdték a második játékrészt és egyébként is kicsit többet vállaltak támadásban, mint az első félidőben. Kisebb volt ekkor már a két csapat között a különbség, a Budafok némileg feljavult, a még mindig többet támadó MTK játéka valamelyest visszaesett, a kapuk pedig nem igazán forogtak veszélyben. A 69. percben csereként beállt Alhót két sárga lappal a 83. percben kiállították, a Budafok azonban nem tudott élni a létszámfölénnyel. Az utolsó előtti vendégcsapat az idény során mindhárom mérkőzésén pontot szerzett az MTK ellen, egyet megnyert, kettőt döntetlennel zárt.

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 4-0 (2-0)
Gólszerző: Nikolics (8. - 11-esből, 33.), Petrjak (69., 87.)
Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Bamgboye, Nego (Houri 68.), Rúben Pinto, Petrjak (Bourard 88.) - Zivzivadze (Szabó L. 82.), Nikolics (Dárdai 68.)
Újpest: Banai - Kastrati, Csongvai (Szakály P. 65.), Máté Zs. - Pauljevic (Mucsányi 75.), Onovo (Bjelos 74.), Mitrovic, Antonov (Cerqueira 65.) - Simon K. (Bacsa 65.), Junior Tallo, Beridze

A mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár, amely Nikolics Nemanja magabiztos büntetőjével gyorsan előnybe került. Támadásban maradt a hazai csapat, az Újpest első helyzetére a félidő közepéig kellett várni, akkor is a fehérvári védők nagy hibájából került majdnem a saját kapujukba a labda. A szünetig hátralévő időben is a hazaiak akarata érvényesült és Nikolics második találatával növelték előnyüket. Fordulást követően az Újpest birtokolta többet a labdát, de a támadójátékába rengeteg hiba csúszott, ami elvette az esélyt a szépítésre. A Fehérvár nagy önbizalommal játszott, tetszetős támadásokat vezetve duplázta meg előnyét, mindkétszer Ivan Petrjak volt eredményes. A Fehérvár ötvenedik alkalommal győzte le első osztályú bajnoki mérkőzésen az Újpestet, melynél a mostani idényben mindháromszor jobbnak bizonyult.

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Laidouni (77.), illetve Nunes (7.)
Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 68.), Blazic, Dvali (Haratin, 76.), Civic - Laidouni, Somália - Isael (Zubkov, 68.), Nguen, Uzuni (Sigér, 83.) - Boli (Baturina, 76.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Spandler, Nunes, Deutsch L. - Slagveer (Komáromi, 91.), Corbu (Mance, 67.), Van Nieff, Kiss T. - Knezevic (Baluta, 80.), Plsek
 
A gyenge iramú első félidőben a hazai együttes saját játékát és lendületét sem találta, így hiába járatta többet a labdát, a fegyelmezetten védekező vendégcsapat nem engedte riválisát veszélyes területre. Ezt már csak azért is nyugodtan tehette, mert egy szöglet után - Nunes csúsztatott fejesével - már a 7. percben előnyhöz jutott, ráadásul a szünetig kontrákból két gólhelyzetet is kialakított. A ferencvárosi kispad előtt Rebrov edző sok hazai megoldást követően csóválta csalódottan a fejét, csapatából egyedül Laidouni igyekezett, társai többnyire észrevétlenek és veszélytelenek voltak. A fordulás után bő húsz percig nem változott a játék képe, a Ferencváros egyetlen lehetőségét elkörülményeskedte, a 70. perc környékén azonban többször veszélyeztetett a házigazda. A felcsúti kapuban Tóth Balázs háromszor bravúrral hárított, a 77. percben viszont Laidouni közeli lövésével szemben már tehetetlen volt. A végjátékra megmaradt a hazaiak lendülete, de lehetőségeikből nem született meg a győztes találatuk. A Puskás Akadémia így továbbra is nyeretlen a Ferencváros vendégeként: hét vereség mellett harmadszor ért el döntetlen. Öt fordulóval a zárás előtt a két együttes között változatlanul 13 pont a különbség, így az FTC még nem nyerte meg a bajnokságot.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS