Elnökségi dicséret a nőknek

2015. október. 13., 15:04   |    

Elnökségi dicséret a nőknek

Az MLSZ keddi elnökségi ülésén szó volt a Budapest Program keretében épülő pályákról, kártérítési igénnyel él a szövetség a magyar-román jegyeladás nehézségei miatt, beszámolt Markó Edina női szövetségi kapitány.

A mai rendkívüli küldöttgyűlést követően ülésezett az MLSZ elnöksége is. A testület megtárgyalta a magyar-román Eb-selejtező mérkőzés jegyeinek értékesítésével kapcsolatos eseményeket feltáró vizsgálati jelentéseket. A szövetség szerződéses partnerei előzetesen óránként 6 ezer jegy eladását garantáltak, ám a rendszer – az óriási érdeklődés miatt – képtelen volt ezt teljesíteni, és jelentősen lassabban működött az elvártnál. A szolgáltatók az augusztusi események után azonnal elismerték felelősségüket, az MLSZ pedig – az elnökség mai határozata értelmében – kártérítési igénnyel lép fel velük szemben. Annak érdekében, hogy hasonló esemény ne fordulhasson elő a jövőben, az MLSZ már korábban jelentős fejlesztések végrehajtására, a rendszer eszközeinek cseréjére, és az internetes vásárlás stabil működésének teljes körű tesztelésére kötelezte a jegyértékesítő cégeket.

A testület meghallgatta a női szövetségi kapitány, Markó Edina szakmai beszámolóját. A női szakmai vezetés külön elismerésben részesült annak kapcsán, hogy 2009 után második alkalommal sikerült mindkét utánpótláscsapatnak (U17, U19) az európai elitkörbe kvalifikálnia magát, és így tavasszal a két korosztály harcban áll az Európa-bajnoki szereplésért. Az elnökség támogatja a szövetségi kapitányt abban, hogy tisztázott legyen a futsal és a nagypályás női labdarúgás viszonya, hiszen sok játékos mindkét szakágban aktív, és ez csökkenti a válogatottaink versenyképességét.

A tavaly elindított Budapest Program keretein belül 33 fővárosi létesítmény szépül meg a következő két év alatt, és áll az amatőr- és szabadidős futball szolgálatába. Szemben az elmúlt évtizedekkel, amikor tucatjával szűntek meg, tűntek el a pályák, most az állami támogatás segítségével 4 új élőfüves és 2 új műfüves nagypálya kialakítása mellett 27 nagypálya újul meg, illetve bővül szabványos méretűre. Ezek mellett nyolc 60×40m-es műfüves pálya is épül, és 19 helyszínen bővül a meglévő létesítmény. Az ismertebb pályák közül érdemes a BVSC, a számos amatőr csapatnak otthonul szolgáló Siketek Sporttelep vagy az ESMTK pályáját kiemelni.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke már a délelőtti küldöttgyűlés alkalmával is elismeréssel szólt a szövetség kötelékében dolgozó társadalmi bizottságok tevékenységéről. Az elnökség is alapvetően elégedett a szakemberek bizottsági munkájával. Néhány helyen változott a testületek személyi összetétele, amely az alábbiakban megtekinthető.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS