Elnökségi határozatok

2014. március. 20., 20:41   |    

Elnökségi határozatok

Fontos kérdések szerepeltek az MLSZ elnökségének mai ülésén.

Minden részletre kiterjedő tárgyalás után született döntés az Újpest kérelme ügyében. Az MLSZ Elnöksége a Sporttörvény rendelkezéseivel összhangban, sportszakmai és sportjogi szempontokat figyelembe véve megadta az előzetes engedélyt az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényes indulási jogának az Újpesti Torna Egylet részére történő átruházására.

Az előzményekhez képest új fordulatot jelent az ügyben, hogy a hitelezői érdekek védelmében a Fővárosi Törvényszék vagyonfelügyelőt nevezett ki az Újpest FC Kft-hez. Az MLSZ Elnöksége tudomásul vette ezt a tényt, és erre hivatkozva határozatában felhívja az Újpest FC Kft. és az UTE vezetésének figyelmét, hogy az MLSZ Elnökségének az Újpest FC indulási jogát érintő határozata akkor lép hatályba, ha a kirendelt vagyonfelügyelő is jóváhagyja a tulajdon átadást.

Az MLSZ Elnöksége elfogadta a látvány-csapatsportok támogatásával összefüggő hatósági, valamint az ellenőrzéssel kapcsolatos feladatok keretében alkalmazott ügyintézési feladatok eljárásrendjét. 2014. január 1-től a jogszabályváltozás következtében a Magyar Labdarúgó Szövetség Ellenőrzési Osztálya veszi át a megszűnt Nemzeti Sport Intézettől a TAO-támogatások rendeltetésszerű felhasználásának ellenőrzését.

Az Elnökség döntött az éves rendes Küldöttközgyűlés időpontjáról, amelyet 2014. május 20-ára hívott össze.

Az Elnökség tagjai beszámolót hallgattak meg a budapesti labdarúgó létesítmények fejlesztési koncepciójáról, az induló Budapest-programról, amely az elmúlt évtizedekben nagy számban megszűnő fővárosi futballpályák pótlásáról hivatott gondoskodni. A szövetség 2011-es felmérése alapján, míg 1950 után összesen 273 db futballpálya létezett Budapesten, addig mára ez a szám már csak 144. A megszűnt pályák helyét beépítették, benzinkutak, plázák és egyéb nem sportcélú létesítmények foglalták el helyüket. A megmaradt másfél száznál kevesebb pályán összesen 371 gyermek, ifjúsági, felnőtt, öregfiúk és old boys csapat játszik. Ez azt jelenti, hogy egy pályára átlagosan több mint három csapat jut. Ezen a tarthatatlan helyzeten javít a közeljövőben induló fejlesztési program.

A grémium elfogadta a jövő évi női felnőtt és utánpótlás nagypályás labdarúgó-bajnokság és kupa versenykiírását, amelyben nem lesz változás az ideihez képest. Szintén jóváhagyta a férfi és női felnőtt és utánpótlás futsal bajnokságok és kupák versenykiírásait.

Döntés született arról is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Egyetemi és Főiskolai Bajnokságának a Magyar Telekom lesz a névadó szponzora, míg az eseménysorozat lebonyolításában a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) lesz a labdarúgó-szövetség partnere.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS