Elődöntőket rendeznek a MOL Magyar Kupában

2023. április. 03., 22:06   |    

Elődöntőket rendeznek a MOL Magyar Kupában

A döntőbe jutás a tét a MOL Magyar Kupában. A legjobb négy között a Zalaegerszeg a Puskás Akadémiát fogadja, míg a Vasas a Budafok otthonában harcolhatja ki a fináléban való részvétel jogát.

A ZTE magabiztosan, 4-1-es sikert aratva lépett túl a Mezőkövesden a negyeddöntőben. A zalaiak történetük során eddig egyszer, 2010-ben játszottak kupadöntőt, de alulmaradtak a DVSC-vel szemben. A Puskás Akadémia 2018-ban már szerepelt a fináléban, ekkor az Újpest csak büntetők után tudta elhódítani a trófeát. A két csapat az OTP Bank Liga idei kiírásában kétszer találkozott, mindkétszer a felcsútiak örülhettek a hármas sípszót követően.

Az egyedüli alsóbb osztályú csapat, a Budafok az élvonalbeli Kisvárda felett aratott 2-0-s győzelemmel jutott az elődöntőbe. A BMTE legjobb eredménye a MOL Magyar Kupában az elődöntő volt 2017-ben, a párosításból azonban a Ferencváros jutott tovább, a zöld-fehérek a döntőben pedig pont a XXII. kerületiek mostani ellenfelét, a Vasast múlták felül. Az angyalföldiek utoljára ekkor voltak a legközelebb a kupa elhódításához, következő kupagyőzelmükre 1986 óta várnak.

A párosítások győztese bejut a MOL Magyar Kupa döntőjébe, amelyet május 3-án, szerdán rendeznek a Puskás Arénában.

MOL Magyar Kupa, elődöntő

ZTE FC-Puskás Akadémia FC

ZTE Aréna, április 4., 20:00

Budafoki MTE-Vasas FC 

Budafoki MTE Sporttelep, április 5., 20:00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS