Előnyről bukott a Pápa és a Paks

2013. május. 17., 21:08   |    

Előnyről bukott a Pápa és a Paks

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki játéknapján a Haladás és a DVSC-Teva is az utolsó percekben szerzett győztes gólt.

Haladás - Lombard Pápa Termál FC 2-1 (0-1)
Vezette:
Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Kalász az 54., Radó (tizenegyesből) a 89., ill. Quientero a 21. percben

Az első negyedórában valamivel aktívabban játszó Pápa a 21. percben megszerezte a vezetést, a balösszekötő helyén kilépő César Quintero hagyta maga mögött a védőjét, majd 14 méterről, jobb külsővel a kapu bal oldalába lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba (0-1). A gól után átvette az irányítást a Haladás, az 54. percben megszületett az egyenlítő gól, Schimmer Szabolcs beadása után az U21-es válogatott Kalász Milán lőtt kapásból kapura az ötös bal sarkától, a labda Dlusztus Andrást is érintve pattant a hálóba (1-1). A hajrához közeledve a hazaiak jóval veszélyesebben játszottak, és a 88. percben megszerezték a győztes találatot: a Guzmics Richárd lökéséért megítélt büntetőt egy másik U21-es válogatott játékos, Radó András váltotta gólra (2-1), beállítva a végeredményt.



MVM Paks - DVSC-Teva 1-2 (1-0)
Vezette:
Farkas Ádám (Varga Zsolt, Viszokai László)
Gólszerző: Bartha a 33., ill. Korhut az 53., Mészáros a 86. percben

Az első percekben a Paks játszott jobban, Eppel Márton kapufát is lőtt, majd a DVSC mutatta meg, hogy győzni jött az Atomvárosba, de szintén csak kapufáig jutott. A 33. percben megszületett a paksiak vezető gólja, Bartha László és Eppel összjátéka után előbbi lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). A szünetig mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagy helyzet, gól azonban csak a fordulás után született, mégpedig debreceni részről: az 53. percben egy szabadrúgás után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, Korhut Mihály pedig 15 méterről a bal sarokba lőtt (1-1). A debreceni gólszerző a 76. percben megkapta második sárga lapját, de a Loki emberhátrányban is megszerezte a győztes gólt, a 86. percben Czvitkovics Péter lövését követően Mészáros Norbert lőtte a hálóba a kipattanót (1-2).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS