Nincs már pont nélküli csapat a Jet-Sol Ligában

2018. november. 06., 10:39   |    

Nincs már pont nélküli csapat a Jet-Sol Ligában
Fotó: Haladás-Viktóri FC Facebook

Történetében először nyert az élvonalban az MLE. A Jet-Sol Liga nézőcsúcsát hozta a 9. forduló DVTK– Ferencváros találkozója. A Haladás Viktória és az ETO ismét nem bírt egymással.

A Diósgyőr fennállása óta először vezetett a Ferencváros ellen, mégis nagyarányú Fradi győzelemmel ért véget a találkozó a Jet-Sol Liga 9. fordulójában.  Vachter Fanni már a hatodik percben megszerezte a vezetést a DVTK-nak, ami a 38. percig ki is tartott, akkor a válogatott labdarúgó, Fenyvesi Evelin egalizált. A második félidőben aztán erőre kaptak a nyolc magyarral felálló fővárosiak és a RangAdó Gálákon is díjazott Fenyvesi Evelin második (69.), majd Poljak Allegra (86.) és Mosdóczi Evelin (92.) góljával legyőzték a légiósai vezette DVTK-t. A találkozó egyébként a bajnokság idei nézőcsúcsát hozta.

Az Astra 1–0-ra pályaválasztóként győzni tudott az MTK ellen. Ez a két csapat játszotta a Jet-Sol Liga történetének első bajnoki döntőjét is 2014-ben. A hétvégi találkozó egyetlen gólja az 52. percben esett Véninger Tünde révén. A több korábbi MTK játékost és magyar fiatalokat a soraiban tudó Astra nagyon jól szűrte meg az MTK támadásait, így az nem is tudott gólt lőni. Ez az eredmény szintén a Ferencvárosnak kedvez, hiszem a második helyen álló MTK nem szerzett pontot, ezzel már 11 pont a zöld-fehérek előnye a tabella élén. 

Bár a szünetben még vezetett a Szent Mihály (Szil Tünde talált be a 21. percben), végül mégis a házigazda MLE örülhetett, Grécs Daniella (65.) előbb kiegyenlített, majd Hartmann Szabina (72.) állította be a 2–1-es végeredményt. Ezzel az MLE történetében először nyert az élvonalban! A csapatok találkozója a második fordulóban a 90. perc után dőlt el. Most is nagyon izgalmas mérkőzést játszott egymással a két együttes, aminek a végén már nincs pont nélküli gárda a Jet-Sol Ligában.

Másodszor sem tudta legyőzni a Haladás Viktória az ETO-t. Az előző mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszottak, most 0–0 lett a vége. A győriektől betegség miatt hiányzott a házi gólkirálynő Süle Dóra. A több évnyi légióskodás után hazatérő Rácz Zsófia viszont pályán volt a szombathelyiek színeiben. Ő a mérkőzés után úgy fogalmazott, a bajnokság komoly színvonala miatt van ennyi meglepő eredmény a Jet-Sol Ligában, szerinte nincs előre lefutott meccs a női élvonalban.

A szombathelyi gárda még mindig dobogós, sőt mindössze egy pontra van a második helytől. De lefelé is figyelnie kell, tőle egy ponttal lemaradva kapaszkodik a DVTK az élmezőnyhöz.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS