Először nyert idegenben a Haladás, döntetlen a borsodi rangadón

2017. december. 03., 19:08   |    

Először nyert idegenben a Haladás, döntetlen a borsodi rangadón

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának délutáni mérkőzésein a tabella utolsó három helyezettje egyaránt szerzett pontot, így szorosabbá vált az alsóház.

Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Novothny (67., 81., mindkettőt 11-esből), illetve Haris (41.), Rácz (48.)

Mindkét együttes jó formában várta a találkozót: a lila-fehérek ezt megelőző három bajnokijukat megnyerték, s négy meccse veretlenek voltak a pontvadászatban, míg a Balmazújváros két győzelmet aratott és egy döntetlent ért el legutóbbi három találkozóján. Ráadásul mindkét együttes bejutott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe. Óvatos, tapogatózó játékkal indult a találkozó, az újonc egy szöglet után első nagy lehetőségét kihasználva szerzett vezetést a szünet előtt. A fordulást követően egy szabadrúgásból tovább növelte előnyét a Balmazújváros. A lila-fehérek két értékesített büntetővel egyenlítettek, s bár a hajrában emberelőnyben támadhattak a három pontért, a győzelmet már nem sikerült megszerezniük. 

Paksi FC-Vasas 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Szabó J. (55., 62.), Lenzsér (72.), illetve Pavlov (72.)

Az első félidőben mindkét gárda sok hibával futballozott, így igazi nagy helyzetet nem láthatott a publikum. A fordulást követően kétszer is villant a Paks válogatott védője, Szabó János, aki előbb egy szöglet után fejjel, majd egy remekül eltalált lövéssel gyakorlatilag hét percen belül el is döntötte a három pont sorsát. A 72. percben szépített a Vasas egy hatalmas bombagóllal, de még ugyanebben a percben visszaállította a kétgólos különbséget a hazai csapat egy másik védő, Lenzsér Bence találatával. Ez megtörte a Vasast, amelynek a hátralévő időben már semmi esélye nem volt az egyenlítésre. 

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 0-0 

Az utóbbi három mérkőzését elvesztő Diósgyőr kezdett jobban, valósággal a kapujuk elé szögezte a sereghajtó mezőkövesdieket, akik július 22-e óta nem nyertek hazai pályán. Az első gólhelyzetre mégis a 26. percig kellett várni, ekkor Ugrai szabadrúgását hárította Dombó. Az eseménytelen első félidő hajrájában Novák révén óriási ziccert hagytak ki a hazaiak. Szünet után rákapcsolt a Mezőkövesd, így a zord időjárás ellenére élvezetesebb lett a meccs. Az 57. percben Ugrai egyedül lépett ki, kicselezte a kapust, de egy visszaérkező védőbe rúgta a labdát. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, komoly helyzetek maradtak ki, de gól nem született, így döntetlennel zárult a borsodi derbi. 

Puskás Akadémia FC-Swietelsky Haladás 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Szakály P. (3.), illetve Ramos (14., 94., az elsőt 11-esből), Wils (59.)

A pályafutása 300. NB I-es mérkőzésén pályára lépő Szakály Péter egy bombagóllal már a harmadik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de a vendégek hamarosan egyenlíteni tudtak a Schimmer lerántásáért megítélt 11-esből. A folytatásban többnyire a mezőnyben folyt a játék, a Puskás Akadémia erőltette jobban a támadásokat, de a szünetig több gól már nem esett. A szünet után is inkább a hazaiaknál volt a labda, a Haladás elsősorban kontratámadásokra épített, s egy szabadrúgás után sikerült átvennie a vezetést. A Puskás Akadémia ezután mindent megtett az egyenlítésért, de a szórványos szombathelyi kontrák közepette végül nem járt sikerrel, sőt, a végén még növelni is tudták előnyüket a vendégek. 

Debreceni VSC-Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Gólszerző: Takács (26.) 

Helyzetek nélküli játékot hozott a találkozó első húsz perce, majd miután a hazaiak megszerezték a vezetést, nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek. Szünetig több nagy helyzetet alakított ki mindkét együttes, de az eredmény nem változott. A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták: mindkét fél támadó felfogásban játszott, így több komoly gólszerzési lehetőség adódott a DVSC és a Honvéd előtt is. A vendégek még a találkozó hajrájában is egyenlíthettek volna, ám a csereként beállt Danilo fél méterről elhibázta a ziccert.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS