Először veszített hazai pályán az Újpest

2019. május. 13., 16:50   |    

Először veszített hazai pályán az Újpest

A Puskás Akadémi lemásolta tavaly májusi újpesti produkcióját. A Diósgyőr mind a négy gólját egykori Honvéd-futballista lőtte. Az MTK a mostanihoz hasonló rossz helyzetben még egyszer sem volt az idényben. A Mezőkövesd a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot gyűjtött, legalább kettővel többet, mint bármelyik másik csapat az OTP Bank Ligában. A paksiak tavaly az utolsó négy fordulóban nem szereztek pontot, most a legutóbbi háromban hét pontot gyűjtöttek. A Debreceni VSC idegenbeli bajnoki győzelem nélkül zárta a 2019-es tavaszi idényt. Érdekességek az OTP Bank Liga 32. fordulójából.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 0–1 (0–0)
Gólszerző: Knežević (57.)

– Idegenbeli győzelmével a Puskás Akadémia biztosította a helyét az OTP Bank Liga 2019–2020-as mezőnyében.
– A horvát Josif Knežević 50 mérkőzésen 23 gólt szerzett az OTP Bank Ligában. A Puskás Akadémia legutóbbi tíz góljából öt a nevéhez fűződik.
– Komjáti Andrással továbbra is veretlen a felcsúti csapat, amely az egykori Vasas-védővel hat mérkőzéséből négyen nem kapott gólt az idényben.
– A felcsútiak augusztus elejétől március végéig tizenkét idegenbeli bajnoki mérkőzésükből csak egyet nem veszítettek el. Azóta három mérkőzésen is veretlenek maradtak, öt pontot gyűjtve.
– Tavaly május 12-én (!) a Puskás Akadémia 1–0-ra nyert Újpesten. Akkor ezt írtuk: „A Puskás Akadémia, amely gyakorlatilag biztosította bennmaradását ezzel a győzelemmel, a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert.”
– Nebojsa Vignjevics csapata az első forduló óta először veszített pályaválasztóként bajnoki mérkőzést.
– A lila-fehérek a legutóbbi öt fordulóban nyeretlenek maradtak. Náluk rosszabb mérlege csak a mind az öt meccsét elveszítő MTK-nak van.

BUDAPEST HONVÉD–DIÓSGYŐRI VTK 4–4 (2–1)
Gólszerzők: Kamber (18.), Danilo (39.), N'Gog (71.), Lovrić (78.), illetve Prosser (42.), Vernes (49., 62., 84., az elsőt 11-esből)

– Noha akadt a szombatnak néhány olyan perce, amikor a Bp. Honvéd a harmadik helyen állt a tabellán, csak akkor végezhet a dobogón, ha az utolsó fordulóban legyőzi az MTK-t, míg két riválisa, a Debrecen és az Újpest egyaránt kikap.
– Supka Attila együttese a legutóbbi öt bajnoki fordulóból négyszer is döntetlent játszott.
– A Honvéd pályaválasztóként hét gólt szerzett az idény utolsó két hazai mérkőzésén.
– A mérkőzésen a kispestiek mind a négy gólját külföldi származású futballista szerezte, kivétel nélkül fejjel.
– A Diósgyőr mind a négy gólját egykori Honvéd-futballista érte el. Prosser Dániel a harmadik gólját érte el diósgyőri színekben.
– Vernes Richárd hét gólnál tart a bajnoki idényben, februárban is gólt szerzett korábbi csapata ellen. Tavaly a ZTE játékosaként is nagyon eredményesen játszott az idény hajrájában, akkor az utolsó három meccsén öt találatot jegyzett.
– A Diósgyőr az idény utolsó hét idegenbeli mérkőzésén két pontot szerzett.

MOL VIDI FC–MTK BUDAPEST 4–2 (1–1)
Gólszerző: Huszti (32., 11-esből), Nikolov (64.), Nego (86.), Kovács I. (91.), illetve Diallo (24.), Kulcsár T. (89.)

– Az MTK az utolsó forduló előtt ponthátrányban a tizedik helyezettel szemben, kiesőhelyen áll. Ilyen rossz helyzetben még egyszer sem volt az idényben.
– A kék-fehérek a legutóbbi hat mérkőzésükön nem szereztek pontot.
– Az MTK két gólt szerzett, kétszer annyit, mint az előző öt fordulóban összesen.
– A vendégek, akik Baki kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, az előző négy fordulóban összesen kaptak négy gólt.
– A MOL Vidi három nyeretlen mérkőzés után győzött újra.
– Huszti Szabolcs és Loïc Nego is az ötödik, Kovács István a negyedik, Boban Nikolov pedig a második gólját szerezte a bajnoki idényben.
– A MOL Vidi november 3. óta először szerzett négy gólt bajnoki mérkőzésen.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (0–0)
Gólszerző: Moutari (65.)

– A vereséggel eldőlt, hogy a Haladás búcsúzik az élvonaltól. A szombathelyiek 2008 óta éppen tíz évet töltöttek egyhuzamban a legmagasabb osztályban.
– A Haladás márciusban és április elején nagyszerű formában szerepelt, de a legutóbbi négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.
– Tavaly is Horváth Ferenc volt az egyik edző, akinek búcsúzott a csapata, akkor a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdáját irányította.
– A Mezőkövesd a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot gyűjtött. Legalább kettővel többet, mint bármelyik másik csapat az OTP Bank Ligában.
– Kuttor Attila legénysége a legutóbbi öt hazai mérkőzésén 12 pontot szerzett.
– Amadou Moutari a harmadik gólját szerezte a Mezőkövesd játékosaként az OTP Bank Ligában. Ha ő gólt szerzett eddig, mindig nyert a Mezőkövesd.
– A győzelem biztossá tette, hogy a Mezőkövesd története legjobb bajnoki helyezését éri el az élvonalban.

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (0–0)
Gólszerző: Könyves (73.)

– A Paks a hazai győzelemmel biztosította a bennmaradását. A Kisvárda ellenben még veszélyben van, noha a kilencedik helyen áll. Ha az utolsó fordulóban legyőzi otthon a Mezőkövesdet, biztosan megmenekül.
– A zöld-fehérek tavaly az utolsó négy fordulóban nem szereztek pontot. Most a legutóbbi háromban hét pontot gyűjtöttek, náluk többet ebben a szakaszban csak a Mezőkövesd tudott gyűjteni.
– Csertői Aurél együttese 2019 tavaszán kizárólag az Újpesttől kapott ki pályaválasztóként.
– Könyves Norbert, aki a tavaszi idény előtt tért vissza Debrecenből, a második bajnoki gólját lőtte paksi játékosként az idényben.
– A Kisvárda három megnyert idegenbeli mérkőzés után kapott ki.
– Dajka László együttese négyszer nem szerzett eddig gólt a tavaszi bajnoki idényben. Ebből kétszer a Paks ellen.
– A Paks hét pontot szerzett az idényben a Kisvárda ellen. Ennél többet csupán az MTK ellen gyűjtött, kilencet.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VASUTAS SC 2–1 (1–1)
Gólszerzők: Isael (14.), Varga R. (57.), illetve Pávkovics (43.)

– A Ferencváros sorozatban a tizenegyedik hazai bajnoki mérkőzését nyerte meg.
– A zöld-fehérek 2017 áprilisa óta veretlenek bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában, immár biztos, hogy két teljes bajnokságot is végigjátszottak hazai vereség nélkül.
– Isael az első gólját jegyezte az OTP Bank Ligában.
– Varga Roland tizenkét gólnál tart az OTP Bank Liga mostani idényében. Csak egy szezont zárt eddig magasabb gólszámmal, a 2017–2018-ast.
– A Debreceni VSC idegenbeli bajnoki győzelem nélkül zárta a 2019-es tavaszi idényt.
– Pávkovics Bence a második gólját érte el a szezonban.
– A harmadik helyért még versenyben lévő három csapat közül a DVSC öt, az Újpest két, a Honvéd hét pontot szerzett a legutóbbi öt fordulóban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS