Elrajtolt a MOL Magyar Kupa – hetet lőtt a Tatabánya, győzött a Szeged és Dabas is

2022. augusztus. 06., 20:38   |    

Elrajtolt a MOL Magyar Kupa – hetet lőtt a Tatabánya, győzött a Szeged és Dabas is

Az előző kiírás legjobb amatőr csapata, a Szeged győzelemmel indított a MOL Magyar Kupában. Nagyarányú győzelmeket és szoros találkozókat is hozott az 1. forduló.

A Tatabánya aratta az eddigi legnagyobb különbségű győzelmet a MOL Magyar Kupában, a bányászvárosiak 7–0-s sikert arattak a Hegykő vendégeként az első fordulóban. Érdekesség, hogy a vendégek mind a hét találata a második félidőben esett, közülük négyet különböző játékosok szerezték, míg Kocsis Gergő mesterhármasig jutott.

A Lenti TE SE is hét gólt jegyzett, ők 7–1-re győzték le a Gerjeni SK csapatát. Az eddigi legjobb góllövő is náluk futballozik, Lukács Máté négyszer volt eredményes a találkozón.

A Szolnoknak már nehezebb dolga volt, de végül 1–0-s sikert aratott hazai pályán a Makó ellen. A Dabas Pécelen vendégeskedett, ahol 2–0-s sikert aratott.

Nagy a tét a kis csapatok számára is a MOL Magyar Kupában. Aki elég körön át kitart, a harmadik fordulótól  akár az OTP Bank Liga legjobbjai ellen is kipróbálhatja magát a pályán. A legtovább eljutó amatőr csapatok pedig az Amatőr Kupa döntőjében találkoznak majd egymással tavasszal. Az előző kiírásban a Szegedi VSE és a VSK Tököl mérkőztek meg a fináléban az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Az akkori győztes Szeged 2–0-ra verte most a Kisújszállást.

Az eddig lejátszott mérkőzések eredményei elérhetők az Adatbankban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS