Élre állt a Kisvárda, továbbra is nyeretlen az Újpest, kikapott a DVSC

2021. október. 17., 19:13   |    

Élre állt a Kisvárda, továbbra is nyeretlen az Újpest, kikapott a DVSC

A nyeretlenül sereghajtó Újpest a 31. perctől emberelőnyben futballozva sem tudta legyőzni vasárnap a Kisvárdát, amely a gól nélküli döntetlennel ismét átvette a vezetést a tabellán a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Kisvárda Master Good–Újpest FC 0–0
Kisvárda, v: Pintér
piros lap: Camaj (31.)
sárga lap: Ötvös (24.), Mesanovic (79.), illetve Diaby (3.), Kutrumbisz (75.), Viana (93.)

Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Prenga, Cirkovic, Leoni – Karabeljov, Simovic – Navratil (Czérna, 94.), Ötvös (Asani, 60.), Camaj – Mesanovic (Zlicic, 90.)
Újpest FC: Banai – Kastrati, Kutrumbisz, Diaby (Mory, 37.) – Bjelos (Simon, 68.), Mitrovic (Szakály P., 87.), Csongvai, Mack, Antonov – Katona (Croizet, 68.), Beridze (Viana, 87.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, melynek során még úgy sem esett gól, hogy félóra után emberhátrányba került a házigazda. A szünetig az Újpest nem tudta érvényesíteni túlerejét, pedig a kiállítás után egy cserével támadóbb felfogásra váltott, védő helyett csatárt küldött a pályára Michael Oenning vezetőedző.

Fordulás után meddő mezőnyfölényre tett szert a fővárosi együttes, amely a hivatalos statisztika szerint is többet támadott, mint ellenfele. A labdabirtoklási arány teljesen egyenlő volt, de a nem túl magas színvonalú küzdelem során a létszámhátrányban lévő Kisvárda a második félidőben már csak a stabil védekezésre koncentrált. Az Újpest igyekezett, de kreativitás híján nem tudta átjátszani a hazaiak védelmi vonalát, így nem sikerült megszereznie idénybeli első győzelmét.

Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 1–0 (0–0)
Mezőkövesd, v.: Bogár
gólszerző: Drazic (84.)
sárga lap: Farkas (75.), Calcan (88.), Cseke (89.), illetve Ugrai (68.)
    
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Farkas, Pillár, Kocsis, Lakveheliani – Karnyicki (Chrien, 76.), Cseke, Cseri (Szépe, 93.) – Vutov (Vojtus, 60.), Jurina (Drazic, 76.), Nagy D. (Calcan, 60.)
Debreceni VSC: Gróf – Bévárdi, Baráth, Deslandes, Korhut – Soltész (Pintér, 78.), Varga J., Bódi, Ferenczi – Ugrai (Tischler, 87.), Bárány (Németh K., a szünetben)

többet támadott ellenfelénél az első félidőben a Mezőkövesd, de komoly helyzetet sokáig nem tudott kialakítani, de az ellentámadásokra építő Debrecen sem veszélyeztette a hazai kaput. Kevés jól felépített akció futott végig a pályán, mivel mindkét oldalon sok volt a technikai hiba. Az első félóra végén viszont közel állt a gólszerzéshez a hazai csapat - egy támadáson belül többször is -, majd a játékrész hajrájában is aktívabb maradt köszönhetően annak, hogy a középpályán fölényben játszott, mégsem nem járt eredménnyel.

A második félidőben még nagyobb lett a mezőkövesdi mezőnyfölény, ennek eredményeként több gólszerzési esély is adódott a hazaiak előtt. Ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre több időt töltött a vendégek kapuja előtt a Mezőkövesd, de a legnagyobb helyzetei is kimaradtak. Hiába cserélt kétszer is két játékost Supka Attila, ennek egy ideig nem lett meg az eredménye. Végül az egyik cserejátékos, Drazic döntötte el a három pont sorsát egy nagyszerű, félmagas kapáslövéssel.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS