Első a Debrecen, Kouemaha négy gólt lőtt

2007. október. 20., 21:03   |    

Első a Debrecen, Kouemaha négy gólt lőtt

Szombaton hat mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 12. fordulójából. A debreceni Dorge Rostand Kouemaha négy gólt szerzett a Sopron ellen, csapata 4-2-re győzött, s ezzel átvette az első helyet a Budapest Honvédtól.

Kétgólos hátrányból egyenlített a Honvéd

Kispesten nagy harcot láthattak a nézők, de az első félidőben nem sok helyzetet tudtak teremteni a csapatok. A győriek azonban egyet ki tudtak használni lehetőségeik közül: a 38. percben Völgyi Dániel adott Bajzát Péterhez, aki nyolc méterről a hálóba helyezett (0-1). A zöld-fehérek a második félidőben növelték előnyüket, az 54. percben Nikolov Balázs beadása után Bajzát ezúttal fejjel volt eredményes (0-2). Négy perccel később szépített a Honvéd, Bárányos Zsolt jobb oldali beadása után Hercegfalvi Zoltán 10 méterről gurított a kapuba (1-2). A hazaiak nagy hajrát produkáltak, s a finisben sikerült is egyenlíteniük – a 89. percben Vincze Zoltán 20 méterről, szabadrúgásból talált a kapuba, beállítva a végeredményt (2-2).

Kouemaha-show

Debrecenben nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogyan a hazaiak szerették volna: a 7. percben Zana Norbert közeli lövése után a Sopron került előnybe (0-1). A Debrecen azonban csak három percig volt hátrányban, a 11. minutumban Dragan Vukmir passza után Dorge Rostand Kouemaha 12 méterről egyenlített (1-1). Hét perccel ezután Kiss Zoltán adott Kouemahához, aki egy 15 méteres lövéssel vezetéshez juttatta a Lokit (2-1). A kameruni csatár a 28. percben mesterhármast ért el, ekkor a Kerekes Zsombortól visszakapott labdát kilenc méterről küldte a hálóba (3-1). És ezzel még távolról sem volt vége a Kouemaha-shownak: a támadó a 61. percben hét méterről gurított a kapuba, megszerezve negyedik gólját is (4-1). A soproniak a 84. percben szépítettek az eredményen, Danilo Belic közelről a hálóba talált (4-2). A Debrecen győzelmével a tabella élére állt.

Későn hajrázott a Vasas

Kaposvárott az első félidő nem sok eseményt hozott, a hazaiak ugyan valamivel többet támadtak, mint az angyalföldiek, de nem sikerült előnyt szerezniük. A második játékészben azonban igen, az 57. percben Graszl Károly közeli fejese után a labda ugyan még a jobb kapufán csattant, de a kipattanót Oláh Lóránt egy lépésről a hálóba küldte (1-0). A hátrányba került Vasas ugyan igyekezett egyenlíteni, alakított is ki helyzeteket, de már nem tudott a kapuba találni, így az igen lelkesen futballozó zöld-fehérek megszerezték mindhárom bajnoki pontot.

Hátrányban éledt fel a ZTE

Zalaegerszegen a vendégek szereztek vezetést, Hajdu Norbert a 13. percben tíz méterről lőtt a kapu jobb oldalába (0-1). A ZTE gyorsan talpra állt, a 18. percben Ivan Dudic átadását követően Damir Pekic közeli lövésével egyenlített (1-1), majd a 20. minutumban – miután Herbert Roland kapus a 16-oson belül szabálytalankodott Roguy Meyével szemben – Meye 11-esből a vezetést is megszerezte (2-1). A 28. percben aztán már kétgólos volt a zalaiak előnye, ekkor Koplárovics Béla 10 méterről helyezett a kapuba (3-1). Az 53. percben még tovább nőtt a különbség, Koplárovics jobb oldali szöglete után Matej Miljatovic közelről fejelt a hálóba (4-1). A gyors tatabányai gól után a ZTE jól és eredményesen játszva tartotta otthon a három pontot.

Egy gól döntött Siófokon

Siófokon kiegyenlített játékot hozott az első félidő, gólt egyik csapat tagjai sem tudtak szerezni. A második negyvenöt percben is egyenrangú felekként küzdöttek az együttesek, ám ekkor már találat is esett. A 78. percben Kuttor Attila a jobb oldalról középre ívelt, Kanta Szabolcs pedig közelről a háló jobb oldalába küldte a labdát (1-0). A rákospalotaiak nem tudtak válaszolni a gólra, a mérkőzést tehát a Siófok nyerte meg.

Biztos újpesti győzelem

A Megyeri úton már a kilencedik percben örülhettek a hazai szurkolók, Kethevoama Foxi átadását követően Denis Arthur Dourandi közelről lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). A 29. percben Sándor György jobb oldali beívelése után Kovács Zoltán hét méterről fejelt a kapuba, megduplázva ezzel az Újpest előnyét (2-0). A második félidőre is maradt esemény, az 55. percben Foxi adott Sándorhoz, aki 20 méterről a bal felső sarokba bombázott (3-0). A vendégek a 80. percben szerezték meg becsületgóljukat, ekkor Tököli Attila lövését ugyan még védte Balajcza Szabolcs, ám a kipattanót Kiss Tamás az ötösről a hálóba küldte (3-1).

Budapest Honvéd – Győri ETO FC 2-2 (0-1)
Gólszerző: Bajzát a 38., Bajzát a 54., illetve Hercegfalvi az 58., Vincze Z. a 89. percben

DVSC-TEVA – FC Sopron 4-2 (3-1)
Gólszerző: Kouemaha a 11., Kouemaha a 18., Kouemaha a 28., Kouemaha a 61., illetve Zana a 7., Belic a 84. percben

Gabona Trans-Kaposvár – Vasas 1-0 (0-0)
Gólszerző: Oláh az 57. percben

ZTE FC – FC Tatabánya 4-1 (3-1)
Gólszerző: Pekic a 18., Meye a 20., Koplárovics a 28., Mijatovic az 53., illetve Hajdu a 13. percben

BFC Siófok – REAC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kanta Sz. a 78.percben

Újpest FC – Paksi FC 3-1 (2-0)
Gólszerző: Dourandi a 9., Kovács Z. a 29., Sándor Gy. Az 55., illetve Kiss T. a 80. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS