Első győzelmét aratta a Szent Mihály

2019. november. 18., 14:04   |    

Első győzelmét aratta a Szent Mihály

Féltucat gólt lőtt a Fradi és a DVTK is. Az MTK győzött új edzőjével a kispadon. A Haladás-Viktória viszont kikapott.

Hazai pályán szenvedett nagyarányú vereséget az ETO a Jet-Sol Liga 10. fordulójában. A DVTK az első 45 perc után már kétgólos előnyben volt (Lilyana Kostova a 22., Bianca Sandu büntetőből a 30. percben volt eredményes). A második félidőben negyedóra kellett a vendégeknek, hogy újabb gólt szerezzenek: a 60. percben Danae Kaldaridou talált be, majd a középkezdést követően szinte azonnal Biljana Bradic is feliratkozott a gólszerzők közé. A hajrában aztán Hanna Barker (76., 85.) is beköszönt, kétszer is, ezzel beállítva a 6–0-s végeredményt.

Ugyanez az eredmény született a Fradi és a Kelen összecsapásán, annyi különbséggel, hogy itt a hazai gárda kerekedett felül. Nagy lépést tett a gólkirálynői cím felé Vágó Fanni, aki négy gólt szerzett a találkozón: először már a 10. percben, büntetőből talált be, majd a 35. és az 57. percben is eredményes volt, de a találkozó utolsó találatát is ő szerezte a 70. percben. Az 58. percben a szintén válogatott Kocsán Petra is gólt lőtt, majd a 63.-ban Horváth Lucáról került a labda a saját kapujába.

Szil Tünde révén már az első félidőben (a 12. percben) vezetett a hazai pályán futballozó Szent Mihály a Haladás-Viktória ellen, erre jött Jelena Koprena (49., 52.) duplája – így Fördős Beatrix 92. percben szerzett gólja csak a szépítésre volt elég.

A szombathelyiek kispadján ugyanúgy nemrég kinevezett vezetőedző ült, mint az MTK-nál, ahol Vass László csak napokkal a találkozó előtt vette át a csapat irányítását. A kék-fehérek viszont négy gólt lőttek az Astrának és nyertek 4–0-ra. Demeter Réka (18.), Nagy Ágnes (42., 52.) és a válogatott Németh Loretta (63.) is eredményes volt a vasárnapi, idegenbeli mérkőzésen. Az Astrában Németh Andrea és Léner Fanni személyében két fiatal is debütált a Jet-Sol Ligában.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS