Első győzelmét szerezte az Újpest

2011. szeptember. 10., 22:00   |    

Első győzelmét szerezte az Újpest

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján a Győri ETO is elveszítette hibátlan mérlegét.

Első győzelmét aratta az Újpest

 

Újpest FC - Pécsi MFC 4-1 (2-0)

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring György, ifj. Tóth Vencel)

Gólszerző: Dvorschák a 13., Mihajlovic a 18., Kabát (11-esből) a 85., Rajczi a 92., ill. Andorka az 51. percben

 

Az első tíz perc nem hozott helyzeteket, a második tízben azonban kétszer is gólt szerzett az Újpest, és mindkétszer egy védő volt eredményes. A 13. percben Rajczi Péter szöglete után Dvorschák Gábor 6 méterről fejelt a léc alá (1-0). A 18. percben is egy szöglet után született hazai találat, egy rövid felszabadítási kísérlet után Barczi Dávid lövését még védte Dibusz Dénes, a kipattanót azonban Bojan Mihajlovic a kapuba lőtte (2-0). A pécsiek csak a játékrész végén tértek magukhoz a gólok okozta sokkból, gólt pedig a második félidő elején szereztek, az 51. percben Horváth Zsolt lövése után a kapufáról Balajcza Szabolcsra, onnan a kapu és Andorka Péter elé pattant a labda, a támadó közelről a hálóba helyezett (2-1). A szépítés után izgalmassá vált a meccs, itt is, ott is alakultak ki lehetőségek. A találkozó a hajrában dőlt el, a 85. percben a Barczi felvágásáért megítélt büntetőt Kabát Péter értékesítette (3-1), majd a 92. percben Barczi beadása után Rajczi Péter 13 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (4-1), beállítva a végeredményt.

 

 

A hajrában döntött a Videoton

 

Videoton FC - Haladás Sopron Bank 1-0 (0-0)

Vezette: Fábián Mihály (Kelemen Attila, Márkus Tamás)

Gólszerző: Vaskó a 90. percben

Kiállítva: Tóth a 87. percben

 

A címvédő Videoton a forduló előtt hazai pályán hibátlan volt a bajnokságban, ezért a Haladás nehéz 90 perc elé nézett a Sóstói Stadionban. Az első nagy lehetőség a házigazdák előtt adódott, a folytatás azonban a szombathelyieké volt, ám a sok helyzetből csak egy lesgólt sikerült összehozniuk a vendégeknek. A második félidőben a Videoton is szerzett egy érvénytelen találatot, majd egyre görcsösebben kezdett el futballozni, és sokáig úgy tűnt, nem tudja megszerezni a győzelmet. A 87. percben azonban Tóth Péter megkapta második sárgáját, és nem sokkal ezt követően az emberelőnybe került Videoton megszerezte a győztes találatot: Nikola Mitrovic beadása után Vaskó Tamás 6 méterről fejelt a hálóba (1-0).

 

 

 Először nem nyert az ETO

 

Kaposvári Rákóczi - Győri ETO FC 0-0

Vezette: Németh Ádám (Butkai Zsolt, Tóth István)

Kiálltva: Pilibiatis a 90. percben

 

Akárcsak pénteken a Debrecen, ma a Győri ETO is elvesztette első pontjait a bajnokságban, és ugyancsak egy 0-0-ás döntetlennel. A kaposváriak bátran támadtak az első félidőben, volt is néhány kecsegtető helyzetük, de Sasa Stevanovic eszén nem tudtak túljárni, a gólszerzés így elmaradt. A második félidőben mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de ez nem a támadók meccse volt, a találkozó gól nélkül zárult. A meccs utolsó pillanataiban Linas Pilibaitis kapott piros lapot, és Csertői Aurélt, a vendégek szakvezetőjét is elküldte a kispadról a játékvezető.

 

 

Szünet után fordított a Pápa

 

Lombard Pápa Termál FC - Budapest Honvéd 3-1 (0-1)

Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Vámos Tibor, Huszár Balázs)

Gólszerző: Ferenczi az 59., Botis (öngól) a 64., Lovrencsics a 75., ill. Hajdú a 30. percben

 

Az első 20 percben kevés említésre méltó esemény történt a pályán, ezt követően két helyzetet is kidolgozott a Honvéd, amiből a másodikat sikerült gólra váltania: a 30. percben Hajdú Norbert 24 méterről, szabadrúgásból lőtt Szűcs Lajos kapujába (1-0). A játékrész hajrájában is a vendégek hagytak ki helyzetet, a Pápa csak a második félidőben alakította ki első lehetőségeit. Az 59. percben megszületett az egyenlítő gól, Goran Maric beadása után a középen érkező Ferenczi István lőtt a kapu közepébe (1-1). A 64. percben már a hazaiaknál volt az előny, Présinger Ádám beadását követően Sorin Botis próbált felszabadítani, de szerencsétlenül ért bele a labdába, amit így saját kapujába segített (2-1). A 75. percben Lasha Totadze végzett el szögletet, Lovrencsics Gergő pedig 4 méterről a bal sarokba fejelt (3-1), kialakítva a végeredményt.

 

 

Kevés helyzetéből kihasznált egyet a Vasas

 

Kecskeméti TE - Vasas-Híd 1-1 (1-0)

Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Medovarszki János)

Gólszerző: Lencse a 43., ill. Mehmedagic a 84. percben

 

A Vasas jobban kezdte a mérkőzést, de nem sokáig játszott mezőnyfölényben, a folytatásban már a hazaiaknak volt több helyzetük. A 43. percben megszületett a kecskemétiek vezető gólja, Lencse László hagyta maga mögött védőjét, majd 8 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). A fordulás után is a Kecskemét dolgozott ki helyzeteket, a Vasas ritkán jutott el a hazai kapuig. A házigazdákat azonban túlzottan is megnyugtatta a minimális előny, és erre a hajrában rá is fizettek, egy jobb oldali Vasas-szöglet után Haris Mehmedagic 5 méterről fejelt a hálóba (1-1). A Kecskemét a 92. percben még lőtt egy kapufát, de az eredmény már nem változott, egy-egy ponttal zártak a csapatok.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS