Első idegenbeli győzelme után még reménykedhet a Siófok

2013. május. 24., 20:59   |    

Első idegenbeli győzelme után még reménykedhet a Siófok

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának pénteki játéknapján két gól született, mindkettőt a vendégcsapatok szerezték, a Haladás Újpesten, a Siófok Pápán zárt győzelemmel.

Újpest FC - Haladás 0-1 (0-0)
Vezette:
Erdős József (Varga Zsolt, Aradi József)
Gólszerző: Radó a 90. percben

Az első félidőben nem erőltették meg magukat a csapatok, az iram az átlag alatti volt, a szünetig egy nagy helyzetet alakított ki az Újpest, de a szombathelyi védők önfeláldozóan mentettek. Az második félidőben a hazaiak valamivel aktívabbak voltak, de a 90. percben a Haladás megszerezte a győztes gólt: az U21-es válogatott erőssége, Radó András tört kapura, becsapta Vermes Krisztiánt, majd az öt és feles bal sarkától a bal sarokba lőtt (0-1).



Lombard Pápa - FGSZ Siófok 0-1 (0-1)
Vezette:
Vad II István (Erős Gábor, Kelemen Attila)
Gólszerző: Takács az 57. percben

A forduló egyik rangadóját rendezték Pápán, ahol a kiesés elől menekülő Siófok vendégeskedett. A szezon során idegenben még nyeretlen Balaton-partiaknak egyetlen esélyük volt a bennmaradásra: ha megnyerik mindkét hátralévő meccsüket, és a Pápa az utolsó fordulóban sem győz. Az első félidőben a Siófok irányított, a legnagyobb lehetőség Kiss Máté előtt adódott a játékrész derekán. A fordulás után előbb a Pápa hagyott ki egy lehetőséget, majd az 57. percben vezetést szerzett a Siófok: Takács Zoltán 18 méterről, szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba (0-1). A 68. percben 10 főre fogyatkoztak a vendégek, Máté János kapta meg második sárgáját, és ezzel a piros lapot. A 80. percben Griffiths egyenlíthetett volna, de 7 méterről a kapusba lőtte a labdát, és miután a hajrában Tóth Bence lövése kifelé pattant a lécről, a siófokiak három ponttal távoztak, és ezzel elérték, hogy az utolsó fordulóban ismét a bennmaradásért játszhatnak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS