Első idegenbeli győzelmét ünnepelhette a Haladás, hetet vágott a Fradi

2019. március. 02., 19:17   |    

Első idegenbeli győzelmét ünnepelhette a Haladás, hetet vágott a Fradi

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Haladás megszerezte első idei győzelmét, egyszersmind első idénybeli idegenbeli sikerét. A MOL Vidi megszenvedett a győzelemért a Kisvárda ellen, a Puskás Akadémia legyőzte a DVSC-t.

Ferencváros-Diósgyőri VTK 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Gorriaran (27.), Varga R. (32., 56. - az elsőt 11-esből), Szignyevics (43., 58.), Lanzafame (84., 87. - az elsőt 11-esből )
Kiállítva: Karan (67.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister (Botka, 75.) - Sigér, Haratin - Varga R., Gorriaran (Leandro, 75.), Petrjak - Szignyevics (Lanzafame, 62.)
Diósgyőr: Bukrán - Polgár, Brkovic (Sesztakov, a szünetben), Karan, Tamás M. (Ndzoumou, 61.), Juhar - Tajti, Márkvárt (Mazalovic, 61.), Szabó B. - Mihajlovic, Prosser

A Ferencváros azonnal magához ragadta a kezdeményezést, de hiába dolgozott ki helyzeteket, a vezetést csak a 27. percben szerezte meg Gorriaran révén. A DVTK elsősorban a védekezésre koncentrált, viszont bátran indult kontrára, Prosser előtt két lehetőség is adódott. A hazaiak a 32. percben büntetőből növelték előnyüket - Varga Roland volt az ítéletvégrehajtó -, amivel sikerült megtörniük az addig lelkes diósgyőrieket, akik a szünetben már háromgólos hátrányban voltak. A házigazdák a második félidő elején két perc alatt két gólt értek el: előbb Varga, majd Szignyevics szerezte meg fejjel második találatát. A Ferencváros lendülete tovább tartott, a 67. percben pedig létszámfölénybe is került: Karan buktatta a legmozgékonyabb hazai játékost, Petrjakot. A végjátékban a csereként pályára lépő Lanzafame is duplázott, végképp gólzáporossá téve a hazai sikert. A Ferencváros sorozatban negyedszer győzte le a diósgyőrieket - harmadik alkalommal otthon -, ezeken a találkozókon a gólkülönbsége 19-2. A DVTK-t az egy héttel ezelőtti, 5-0-s újpesti vereség után ismét padlóra küldték. A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 32 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.

MOL Vidi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Kovács (59.), Hodzic (70.), illetve Ilic (32.)
MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Huszti, Hadzic, Elek (Nikolov, 82.), Milanov (Hodzic, 61.) - Kovács, Scepovic (Pátkai, 88.)
Kisvárda: Felipe - Lukjancsuk, Ene, Kravcsenko, Vári (Protic, 85.) - Karaszjuk, Lucas - Cukalasz, Grozav, Hugo Seco (Sassá, 56.) - Ilic (Horváth Z., 80.)

Majdnem öngóllal kezdődött a mérkőzés: jobboldali beadást követően Ene csúsztatása nyomán a labda a kapufára hullott az első percben. Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán sok szabálytalansággal, majd a Vidi fölénybe került és többször veszélyt teremtett a Kisvárda kapuja előtt, elsősorban beadásokkal. Komoly helyzetig azonban nem jutott, az ellenfélnek viszont kialakított egyet: Hadzic rosszul fejelte hazafelé a labdát, Ilic lecsapott rá, kapura húzott és éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot. A szünetig hátralévő negyedórában nagyobb lendülettel futballozott a Vidi, gyakran került a vendégek tizenhatosán belülre, de a lövések előtt a kisvárdaiak rendre tisztáztak, vagy ha nem, gyenge volt a próbálkozás.  A szünet után beszorította ellenfelét a Vidi, de továbbra is szervezetten védekezett a Kisvárda. Mégis gólt kapott szűk negyedóra elteltével, mert Huszti baloldali beadása után Kovács szépen vette le a labdát, majd a hosszú sarokba lőtt. Az egyenlítést követően visszavett valamelyest a tempóból fehérvári csapat, ezzel együtt a csereként beállt Hodzic jóvoltából fordított. A folytatásban átengedték a területet a hazaiak a Kisvárdának és kontratámadásokból igyekeztek veszélyeztetni.  A Vidi nehezen találta a fogást az ezúttal is szervezetten játszó Kisvárdán, végül azonban erőfeszítése eredményre vezetett, ezzel megerősítette második helyét a tabellán.

Puskás Akadémia-Debreceni VSC 2-0 (0-0)
Gólszerző: Knezevic (48., 82., az elsőt 11-esből)
Puskás Akadémia: Hegedűs - Heris, Poór, Hadzsijev, Nagy Zs. - Sós (Krizan, 90.), Mioc, Balogh B. (Szakály P., 63.), Kiss T.  - Latifi (Radó, 73.), Knezevic
DVSC: Nagy - Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Damásdi, Tőzsér, Haris, Varga K. - Takács T., Avdijaj (Zsóri, 74.)

Kiegyenlített küzdelmet és több gólhelyzetet is hozott az első félidő, amelynek nagyobb részében a hazaiak futballoztak veszélyesebben. A góltól mindkét oldalon a kapusok mentették meg csapatukat, Hegedűs és Nagy is mutatott be bravúros védést az első játékrészben. A Debrecen inkább a félidő második felében volt aktívabb. Fordulás után nagyon hamar tizenegyeshez jutott a Puskás Akadémia, Knezevic pedig élt a lehetőséggel, így aztán a vendégeknek kellett futniuk az eredmény után. A DVSC próbálkozott, de helyzeteiből egyet sem tudott gólra váltani, a hajrában pedig Knezevic második góljával eldőlt a mérkőzés. A hazaiak sorozatban három vereség után győztek újra, míg a DVSC egymást követően harmadszor kapott ki idegenben.

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Koszta (66. - 11-esből), Molnár (91.)
Kiállítva: Simon (92.)
Mezőkövesd: Szappanos - Pekár (Vajda, a szünetben), Pillár, Farkas, Silye (Szalai, 73.) - Bertus, Cseri (Szeles, 83.), Molnár, Meshi - Koszta, Katanec
Paks: Nagy G. - Fejes, Bobál, Lenzsér, Kulcsár - Zsidai (Remili, 70.), Windecker, Hahn (Könyves, 59.), Kecskés - Simon

Az első félórában főként a védekezésre koncentráltak a csapatok, így kevés helyzet alakult ki, a paksi kapusnak egyszer kellett nagyot védenie. A sok szabálytalanságot jelzi, hogy a játékvezető négy sárga lapot is kiosztott.  A szünet után valamelyest élénkült az iram, majd 11-esből megszerezték a vezetést a hazaiak. A hátralévő időben mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, aztán a hajrában egy védelmi hibát követően a Mezőkövesd bebiztosította sikerét. A Paks így már nem veretlen a tavaszi szezonban, a Kövesd pedig december 1. óta először nem kapott gólt.

Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Holender (54.), illetve Gaál (39.), Golodjuk (78.), Ivanov (89.)
Budapest Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Kánoki-Kis (Tischler, 70.) - Mezghrani, Nagy, Kukoc - Gazdag, Ben-Hatira - N'Gog (Danilo, a szünetben), Holender
Szombathelyi Haladás: Király - Habovda, Saláta, Tamás, Németh Mi. - Golodjuk, Dausvili, Rui Pedro (Holdampf, 86.), Ofosu (Mészáros, 91.) - Ivanov, Gaál (Bamgboye, 66.)
    
Az első negyvenöt percben a kispestiek akarata érvényesült, szinte végig nyomás alatt tartották ellenfelüket, mégis a "semmiből" a Haladás szerzett vezetést. A fordulást követően gyorsan egyenlített a Honvéd Holender Filip szezonbeli tizedik bajnoki góljával. Supka Attila együttese továbbra is nagy fölényben futballozott, azonban az első félidő forgatókönyve ismételte önmagát, a vendégek egy szabadrúgásból újra előnybe kerültek. A Honvéd hiába támadott az egyenlítésért, Ivanov a 89. percben megadta "a kegyelemdöfést". Horváth Ferenc csapata ezt megelőzően legutóbb a 14. fordulóban, november 10-én a Ferencvárost győzte le, s azóta - mostanáig - csupán két pontot gyűjtött.

Újpest FC- MTK Budapest 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 2786 néző, v.: Solymosi
Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic (Beridze, 82.), Onovo - Nwobodo, Rácz (Solomon, 64.), Nagy D. (Zsótér, 64.) - Novothny
MTK: Kicsak - Katona, Balogh Bé., Szelin, Deutsch (Bidzilja, 26.) - Vass Á. - Gera, Vogyicska (Lencse, 82.), Bognár I., Vass P. (Mihajlovic, 88.) - Torghelle

Az első félidőben az Újpest mezőnyfölényben játszott, de a vendégek kapujára nem jelentett komoly veszélyt. Az MTK a védekezésre koncentrált, ennek érdekében visszazárt a térfelére, a felvonás legnagyobb helyzetét ettől függetlenül a vendégcsapat hagyta ki, amikor a 21. percben Torghelle ziccerét Pajovic védte. A szünet után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az Újpest, de hiába birtokolta és járatta többet a labdát, Kicsaknak kevés dolga akadt. A 64. percben a támadójáték frissítése érdekében kettőt cseréltek a hazaiak. Egyikük, a nigériai Solomon - aki most mutatkozott be az NB I-ben - egy perc alatt kétszer veszélyeztette a kaput, utóbb ziccerből leadott közeli lövését Kicsak lábbal bravúrosan mentette. A hajrához közeledve elfogyott a hazaiak lendülete, így az MTK kapuja és a döntetlen akkor már nem forgott veszélyben.
Az Újpest immár kilenc forduló óta veretlen a bajnokságban, az MTK-t viszont egyszer sem tudta legyőzni a szezonban: az őszi idényben kétszer kikapott tőle. Az Újpest az MTK ellen a legutóbbi 11 tétmeccséből csak egyet tudott megnyerni, azóta öt vereség mellett ötödször ért el döntetlent.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS