Első idei győzelmét szerezte a Honvéd

2011. április. 09., 21:00   |    

Első idei győzelmét szerezte a Honvéd

A Monicomp Liga 22. fordulójának szombati játéknapján a Honvéd 3-1-re legyőzte a Haladást, megszerezve első tavaszi bajnoki sikerét. A Ferencváros döntetlent játszott Siófokon, a Pápa és a Kaposvár idegenben nyert.

 

 

Első idei győzelmét ünnepelte a Honvéd

 

Budapest Honvéd - Szombathelyi Haladás 3-1 (1-0)

Vezette: Vad II István (Ring György, dr. Varga Zsolt)

Gólszerző: Lovric a 40., Lovric a 69., Ivancsics a 78., ill. Halmosi a 75. percben

 

Kilencmeccses nyeretlenségi sorozata szakadt meg a kiesés elől menekülő Honvédnak, amely 3-1-re nyert a Haladás ellen. A 40. percben Ivan Lovric 6 méterről a jobb alsó sarokba fejelve juttatta vezetéshez a hazaiakat (1-0). A 69. percben ismét az előrehúzódó Lovric volt eredményes, de ezúttal lábbal talált a szombathelyi kapuba (2-0). A 75. percben szépített a Haladás, Halmosi Péter 12 méterről lőtt a bal alsóba (2-1). Három perccel később eldőlt a mérkőzés, miután Ivancsics Gellért szabadrúgásból mesterien csavart a jobb felső sarokba  (3-1).

 

 

A Ferencváros nem tudott visszavágni az őszi vereségért

 

BFC Siófok - Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

Vezette: Szabó zsolt (Kispál Róbert, Farkas Balázs)

Gólszerző: Délczeg a 19., ill. Schembri a 64. percben

 

A tabella 15. helyén álló Siófok hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a második helyezett Ferencvárossal - sem a játék, sem a végeredmény nem igazolta, hogy a két csapatot 13 hely választja el egymástól a tabellán. A 19. percben - az előző fordulóban győztes duplát szerző - Délczeg Gergely révén jutott vezetéshez a Siófok: a védősorból kilépő csatár fejjel maga elé tett egy indítást, majd Marko Ranilovic kapujába továbbított (1-0). A zöld-fehérek a 64. percben André Schembri jóvoltából egyenlítettek, a máltai szép gólt fejelt Balog Zoltán hatalmas bedobását követően (1-1). A Siófok az utolsó percben eldönthette volna a három pont sorsát, de Novák Alexisz labdája elsuhant a kapu előtt.

 

 

Büntetőből sem tudott gólt szerezni a Kecskemét

 

Kecskeméti TE-Ereco - Lombard Pápa FC 0-1 (0-0)

Vezette: Farkas Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert)

Gólszerző: Rebrik a 79. percben

Kiállítva: Dosso a 81., ill. Rebrik a 79. percben

 

A mérkőzés legfontosabb eseményei a második félidőben, hat (!) percben sűrűsödtek össze: a 75. percben a Sindou Dosso buktatásáért megítélt büntetőt Vladan Cukic próbálta értékesíteni, de Szűcs Lajos, a vendégek kapusa szögletre tolta a kapu bal oldalába tartó lövést; a 79. percben egy eladott labdával Denis Rebrik betört a tizenhatoson belülre, és egy csel után Ribánszki László hálójába lőtt (0-1).  Ezt követően a gólját túlzottan ünneplő pápai csereembert (második sárgával) Farkas Ádám játékvezető kiállította, majd a 81. percben Dosso is piros lapot kapott, így mindkét együttes 10 emberrel fejezte be a játékot.

 

 

Hiába állt fel kétgólos hátrányból a Paks

 

Paksi FC - Kaposvári Rákóczi 2-3 (0-1)

Vezette: Bognár Tamás (Takács Gábor, Huszár Balázs)

Gólszerző: Bartha az 57., Magasföldi a 60., ill. Peric a 17., Peric a 47., Oláh a 76. percben

 

A 17. percben Balázs Benjámin balról beívelt szabadrúgása Milan Pericet találta meg középen, és a szerb csatár 7 méterről a bal felső sarokba fejelt (0-1). A második félidő elején Oláh Lóránt ugratta ki Pericet, aki higgadtan a kapuba helyezett (0-2). Ekkor úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, ám a paksiak nem adták fel, és előbb az 58. percben Bartha László fejesgóljával szépítettek (1-2), majd három perc múlva – Bartha passza nyomán – Magasföldi József gyönyörű találatával (a csatár a tizenhatos vonaláról félfordulatból talált a kapuba) egyenlítettek is (2-2). Mégsem sikerült a hazaiaknak a bravúros pontmentés, mivel a Rákóczi újból visszavette a vezetést, miután Oláh Lóránt a 79. percben kilőtte abal alsó sarkot (2-3).  Hiába egyenlített kétgólos hátrányból az élvonal egyik meglepetéscsapatának számító Paks a Kaposvár ellen, az ugyancsak üde színfoltnak tekinthető Rákóczi végül három ponttal távozott Tolna megye központjából.

 

 

A hajrában lőtt gólokkal nyert az ETO

 

Győri ETO FC - Szolnoki MÁV 4-2 (1-0)

Vezette: Kovács J. Zoltán (Tóth István, Márton Zsolt)

Gólszerző: Dinjar a 31., Ji-Panará az 54., Djordjevic a 91., Dudás a 92., ill. Némedi az 50., Djurovic a 88. percben

Kiállítva: Ngalle a 83. percben

 

Gólokban gazdag találkozón a Győr 4-2-re megverte a tíz emberrel is hősiesen hajrázó sereghajtó Szolnokot. A felek Marko Dinjar találata után 1-0-ás győri vezetésnél vonultak szünetre, hogy aztán alaposan felpörgessék a második 45 percet. Az 50. percben egy szabadrúgást követően Sasa Stevanovic ügyetlenül ütötte maga elé a labdát, s Némedi Norbert megszerezte az egyenlítő gólt (1-1). Négy perccel később Ji-Paraná 22 méteres szabadrúgásával újból vezetést szereztek a hazaiak (2-1), akik ráadásul emberelőnybe is kerültek: a 83. percben Bugerra felrúgásáért Ngalle kapott piros lapot. A szolnokiak ennek ellenére nem zuhantak össze, sőt a 88. percben Nenad Djurovics fejesével ismét egyenlítettek (2-2). Az utolsó percekben aztán két gólt is szerzett a Győr: a 91. percben Vladimir Djordjevic (3-2), egy perc múlva Dudás Ádám talált a hálóba beállítva a 4-2-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS