Első pontjaira hajt az EL-ben a Ferencváros

2021. november. 24., 20:29   |    

Első pontjaira hajt az EL-ben a Ferencváros

Csütörtökön Sevillában lép pályára a magyar bajnok az Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában.

A Ferencváros az első négy fordulóban nem tudott pontot szerezni az EL-ben, és már biztosan nem léphet feljebb a jelenleg elfoglalt negyedik helynél. A magyar bajnok azonban így sem veszítette el a motivációját, szeretné pontokkal zárni a sorozatot. A pontszerzésre még két esélye van, elsőként csütörtökön kora este (18.45-től) Sevillában, ahol a Betis vár a Peter Stöger vezette magyar csapatra.

A Fradi a magyar bajnokságban jó formát mutat, hétvégén simán legyőzte egyik nagy riválisát, a MOL Fehérvárt. A Betis az Elche elleni 3-0-s sikerrel hangolt a mérkőzésre, és jelenleg az ötödik helyen áll a spanyol bajnokságban, hat pontra az éllovas Real Madridtól. Az EL-ben a második helyen áll a sevillai együttes, miután az előző fordulóban 4-0-ra kikapott a Leverkusentől.

– Miután láttuk már az összes csoportellenfelünket, úgy gondolom, ez könnyedén lehetne akár egy Bajnokok Ligája-csoport is, nagyon erős csapatokkal kerültünk össze – mondta Peter Stöger a Betis elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a fradi.hu beszámolója szerint. – Ráadásul mindegyikük különböző stílust képvisel, ami érdekes kihívás. Számomra nagyon szimpatikus a Betis játéka, sokpasszos támadójátékot játszanak. Nehéz egy ilyen képességű együttes ellen érvényesíteni a céljainkat, de természetesen megpróbálunk mindent ennek érdekében. Az elmúlt hetekben sikerült apró lépéseket tennünk a helyes irányban, reméljük, ezt most a nemzetközi porondon is tudjuk kamatoztatni és pontot, pontokat tudunk szerezni. Szerencsére egyre jobban és jobban ment a védekezés az elmúlt hetekben, a magyar bajnokságban négy mérkőzést is lehoztunk kapott gól nélkül. Azt vallom, a védekezés már a támadókkal elkezdődik, de természetesen a támadásokra is megfelelő hangsúlyt kell fektetnünk.

A Betis sajtóeseményén Manuel Pellegrini, a házigazdák szakvezetője így fogalmazott:

– Az FTC négy játéknap után is pont nélkül áll, ám ennek ellenére egy jó játékosokkal rendelkező, kemény riválisnak tartom, amely eddig is szoros meccseket játszott az UEL-ben. Támadószellemben szeretnénk futballozni csütörtök este. Győzni akarunk, hogy legyen esélyünk a csoportelsőség megszerzésére – í
gy Pellegrini.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS