Első tavaszi pontjaira hajt a címvédő, Debrecenben a Ferencváros

2019. február. 15., 10:34   |    

Első tavaszi pontjaira hajt a címvédő, Debrecenben a Ferencváros

A 21. fordulót játsszák szombaton az OTP Bank Ligában. A listavezető Ferencváros a Debreceni VSC vendége lesz, a címvédő MOL Vidi az MTK ellen igyekszik megszerezni első tavaszi pontjait. Az M4 Sport e két mérkőzést közvetíti élőben, az m4sport.hu-n viszont az összes találkozó élőben követhető. A Kossuth Rádió a 17.00-es meccsek hajrájáról ad körkapcsolást 18.30-tól, míg a 20.11-es Sportvilágban az MTK Budapest és a MOL Vidi FC összecsapást közvetítik.

DEBRECENI VSC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 14.00)
Herczeg András együttese még nem szerzett gólt a tavaszi idényben, az Újpest elleni hazai döntetlen után háromgólos vereséget szenvedett Kisvárdán. A 2018–2019-es idényben eddig csupán egyszer, a MOL Viditől kapott ki pályaválasztóként. ugyanakkor a legutóbbi három hazai bajnoki meccséből kettőn nem szerzett gólt. A Ferencváros Böde Dániel a hajrában elért góljával 1-0-ra legyőzte a tavaszi első bajnokiján a Honvédot, majd döntetlent játszott Újpesten, a derbin. A második helyezett Vidivel szemben kilencpontos előnyben lévő gárda a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén csak négy pontot gyűjtött. A két csapat legutóbbi hat egymás ellen mérkőzéséből öt döntetlent hozott. A DVSC 2013. augusztus 25. óta mindössze egyszer, 2016-ben tudott győzni a Ferencváros ellen. A zöld-fehérek legutóbb 2015. augusztus 22-én nyertek a Loki ellen Debrecenben.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
Radoki János irányításával először játszik hazai bajnoki mérkőzést a Puskás Akadémia, amely a MOL Vidi ellen fölényes idegenbeli győzelemmel kezdte a tavaszt, majd vereséget szenvedett a Bp. Honvédtól a Hungária körúton. A csapat augusztus 4. óta veretlen hazai pályán, azóta nyolc mérkőzésen húsz pontot gyűjtött. A fővárosi csapatok közül 1-0-ra verte a Honvédot és a Ferencvárost is. A lila-fehérek Debrecenben és a Megyeri úton a Ferencvárossal is döntetlent játszottak, a legutóbbi hat bajnoki találkozójukból öt döntetlenre végződött, közben legyőzték a MOL Vidit. Vendégként csak Diósgyőrben és Kisvárdán győztek eddig az idényben.

DIÓSGYŐRI VT–BUDAPEST HONVÉD
(Diósgyőr, DVTK Stadion, 17.00)
A Diósgyőr visszacsúszott kiesőhelyre, noha az utóbbi bajnoki fordulókban veretlen maradt, sőt, a legutóbbi három bajnoki meccsén hét pontot is szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén, két, földrajzilag viszonylag közeli rivális, a Kisvárda és a Mezőkövesd ellen nyeretlen maradt. A Bp. Honvéd a Puskás Akadémia ellen megszakította nyeretlenségi sorozatát, s visszavette a harmadik helyet a tabellán. Idegenben a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette, a legutóbbi négyen nem szerzett gólt.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombathely, Haladás Stadion, 17.00)
A Haladás egyre nehezebb helyzetben van. Pályaválasztóként a legutóbbi nyolc mérkőzésén mindössze négy pontot szerzett, szemben azzal, hogy előtte, az új stadion átadása után, tíz meccsen 22 pontot gyűjtött, veretlenül. A Mezőkövesd sincsen jó passzban, november 11. óta nyeretlen a bajnokságban. Idegenben eddig csak Kisvárdán győzött az OTP Bank 201822019-es idényében.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC
(Kisvárda, Várkerti Sporttelep, 17.00)
Dajka László együttese szerezte a legutóbbi öt fordulóban a legtöbb pontot a mezőnyből, négy győzelem és egy döntetlen javította a pozícióját. Immár csupán négypontos a hátránya a Pakssal szemben. Hazai pályán a legutóbbi három találkozóját kapott gól nélkül megnyerte. A Paks az MTK ellen győzelemmel kezdte a tavaszt, majd döntetlenre mentette a Haladás elleni hazai találkozót. Csertői Aurél együttese a legutóbbi nyolc bajnokijából csak egyet nyert meg, vendégként az idény során a Haladás és az MTK ellen tudott győzni.

MTK BUDAPEST–MOL VIDI FC
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)
A forduló egyetlen fővárosi mérkőzésén két tavasszal pályaválasztóként még pont nélküli csapat találkozik. A kék-fehérek kikaptak a Pakstól, majd utána a Mezőkövesd idegenbeli legyőzésével javítottak. A Hungária körúton október 20. óta nem játszottak döntetlent, azóta három győzelem mellett kétszer kikaptak. A MOL Vidi az első kör végén súlyos vereséget szenvedett az MTK-tól a Pancho Arénában, van hát miért törlesztenie. A címvédő elveszítette az első két tavaszi, egyaránt hazai mérkőzését. Vendégként mindössze kétszer játszott döntetlent a bajnoki idényben, a legutóbbi három meccséből kettőt elveszített.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS