Elvérzett a Ferencváros a Honvéd otthonában

2016. február. 27., 18:11   |    

Elvérzett a Ferencváros a Honvéd otthonában

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a fehérváriak egy 95. percben elért találattal megszerezték első tavaszi győzelmüket. A Haladás a 92. percben lőtt győztes gólt, a DVSC pontot szerzett Újpesten.

Puskás Akadémia - Videoton FC 0-1 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Feczesin a 95. percben

Mindkét csapat kezdőjéből hiányoztak kulcsemberek, hazai részről Zsidai László, Fiola Attila és Márkvárt Dávid eltiltott volt, a vendégeknél Juhász Roland eltiltása mellett Kovács István és Asmir Suljic a kispadra került. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak nagyobb lehetőségek, de meggyőző fölénybe egyik csapat sem került. A második félidőben változott a játék képe, átvette az irányítást a Vidi, ám hiába támadta végig a játékrészt, csak helyzetekig jutott el. A 76. perctől emberelőnyben játszhattak a vendégek (Pauljevics kapta meg második sárgáját), de a rendes játékidő végéig tíz ember ellen sem tudták begyötörni a győztes találatot. A Puskás Akadémia előtt adódott ugyan egy nagy lehetőség a hosszabbításban, de végül a Vidi örülhetett a három pontnak, a 95. percben Haraszti Zsolt bal oldali beadását követően Feczesin Róbert 5 méterről fejelt a hálóba, három pontot szerezve együttesének.

Swietelsky-Haladás - DVTK 2-1 (1-1)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Wils a 31., Ugrai a 92., ill. Barczi (11-esből) a 28. percben

Az első félidő első felében nem tudtak komolyabb helyzeteket kialakítani a csapatok a soproni összecsapáson, a 28. percben azonban vezetést szerzett a DVTK: Király Gábor szabálytalankodott a 16-oson belül kilépő Bognár Istvánnal szemben, a megítélt büntetőt Barczi Dávid értékesítette (0-1). Három percre rá egyenlített a Haladás, egy jobb oldali beadást követően Stef Wils lőtt a kapu bal oldalába (1-1). A második félidőben a diósgyőriek sokkal aktívabbak voltak, sokat tettek a győztes gól megszerzéséért, de hiába. Sőt, a 92. percben győztes gólt szerzett a Haladás, Bosnjak Predrag átadása után Ugrai Roland vette át a labdát, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-1).

Paksi FC - Vasas 3-0 (1-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Lenzsér a 45., Bartha az 58., Kulcsár a 76. percben

Az első félidőben a Vasas aktívabb volt támadásban, de komolyabb lehetőségeket nem tudott kidolgozni a hazai kapu előtt. A 45. percben vezetést szerzett a Paks, Koltai Tamás szabadrúgása után a labda megpattant egy lábon, Lenzsér Bence pedig közelről a hálóba továbbított (1-0). Az 58. percben Bertus a jobb oldalról tette Bartha Lászlónak a labdát, ő egy átvételt követően kapura tört, majd kilőtte a bal sarkot (2–0). A 76. percben végleg eldőlt minden kérdés, Szabó János az alapvonal közeléből tette vissza a labdát az érkező Kulcsár Dávidhoz, aki nem hibázta el a helyzetet, a hálóba továbbított (3–0).

MTK Budapest - Békéscsaba 1912 Előre 0-0
Vezette: Pintér Csaba

Az MTK végig többet tett a gólszerzés érdekében, mint a jobbára csak a védekezésre koncentráló Békéscsaba, de hiába szorította be hosszabb periódusokra a kapuja elé az Előrét, gólt nem tudott szerezni. A csabaiak fegyelmezett védekezésüknek köszönhetően kihúzták kapott gól nélkül, így ponttal távoztak a Fáy utcából. A hazaiak védőjét, Mato Grgicet a hajrában kiállította a játékvezető.

Újpest FC - DVSC-Teva 1-1 (0-1)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Lencse (11-esből) a 85., ill. Szakály (11-esből) a 38. percben

A két dobogós csapat mérkőzésének első negyedórája a debrecenieké volt, előbb Szakály Péter lövésénél kellett védenie Balajczának, majd Kulcsár Tamás próbálkozását blokkolta a gólvonalon Nagy Tibor. A 38. percben gólt szerzett a Loki, a Holman Dávid ellen elkövetett 16-oson belüli szabálytalanságért megítélt tizenegyest Szakály Péter váltotta gólra (0-1). A második játékrészben jóval aktívabb volt az Újpest, és próbálkozásait a hajrában siker koronázta, az Angelov ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a 85. percben Lencse László váltotta gólra, beállítva az 1-1-es végeredményt.

Budapest Honvéd - Ferencváros 2-1 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Baráth a 41., Vasiljevic az 55., ill. Lamah a 88. percben

A mérkőzés első félideje alapján nem lehetett megmondani, hogy melyik csapat áll a tabella élén, és melyik az alsóházban. A Honvéd jobb volt ellenfelénél, nemcsak védekezésben nyújtott kiváló teljesítményt, de a támadójátéka is jelentősen felülmúlta a Ferencvárosét. A 41. percben megérdemelten szerzett vezetést a Honvéd, méghozzá egy szépségdíjas bombagóllal: Vasiljevic szabadrúgása után Nalepa kifejelte a labdát a kapu elől, de csak Baráth Botondig, aki egy állítás után 20 méterről védhetetlenül lőtt jobb felső sarokba (1-0). A második félidőben sem tudott újítani a Ferencváros, nem találta a Honvéd védekezésének ellenszerét, a hazaiak pedig az 55. percben megduplázták az előnyüket: egy gyors kontra végén Nagy Gergő tette ki a labdát Vasiljevicnek, aki az öt és feles jobb sarkától a kapu közepébe emelt (2-0). A kispestiek magabiztosan tartották az előnyüket, egészen a 88. percig, amikor Ramirez bal oldali beadását követően Roland Lamah 11 méterről fejelt a bal alsó sarokba (2-1). A szépítés túl késői volt, a hajrában a Fradi nem tudott egyenlíteni (sőt, a Honvéd lőtt kapufát), Emir Dilaver viszont a végén még bekerült a jegyzőkönyvbe egy piros lappal.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS