Elvesztette hazai veretlenségét a Győri ETO

2011. november. 19., 20:22   |    

Elvesztette hazai veretlenségét a Győri ETO

A Videoton hét gólt szerzett a Siófok ellen az OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

Első hazai vereségét szenvedte el a Győr

 

Győri ETO FCBudapest Honvéd 1-3 (0-1)

Vezette: Bognár Tamás (Lémon oszkár, Takács Gábor)

Gólszerző: Ahjupera a 91., illetve Danilo a 6., Danilo az 57., Ivancsics a 83. percben

 

Gyorsan vezetést szerzett a Honvéd, a 6. percben egy megpattanó labdára Danilo érkezett, és a védőket megelőzve a hálóba helyezett (0-1). A folytatásban a győriek megtettek az egyenlítésért, de a vendégek is veszélyesen játszottak, több helyzetük is kimaradt. A fordulás után Abass egy csel után jobbról középre adott, Danilo pedig 6 méterről a hálóba passzolt (0-2). A folytatásban jóval veszélyesebb volt a Honvéd, egymás után vezette támadásait, és a 83. percben megszerezte harmadik találatát is, Torghelle Sándor balról adott középre, Ivancsics Gellért ballal, 14 méterről lőtt a jobb sarokba (0-3). A győrieknek a hajrában összejött a szépítés, a 90. percben egy bal oldali szabadrúgás után Jarmo Ahjupera fejelt 6 méterről a kapuba (1-3).

 

 

Négy gólt lőtt a hajrában a Videoton

 

Videoton FC–FSZG Siófok 7-0 (2-0)

Vezette: Oláh Gábor (Kispál Róbert, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Oliveira a 41., Alves a 45., Sándor a 61., Nikolics a 80., Alves a 83., Alves a 86., Nikolics a 87. percben

 

Az első bő félóra kiegyenlített játékot hozott, a félidő végén azonban feljavult a Videoton, és a 41. percben megszerezte a vezetést: Sanchez lövését követően Milinte Árpád nem tudta megfogni a labdát, a kipattanó Filipe Oliveire elé került, aki közelről a bal sarokba továbbított (1-0). A 45. percben növelte előnyét a Videoton, egy védelmi hiba után André Alveshoz került a labda, aki 15 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (2-0). A 61. percben Sándor György 25 méterről határozta el lövésre magát, bombája után a labda a bal felső sarokban kötött ki (3-0). Az utolsó 10 percre teljesen összeomlott a Siófok, a fehérváriak egymás után szerezték góljaikat: a 81. és a 88. percben Nemanja Nikolic, a 83. és a 86. percben Andre Alves volt eredményes, így alakult ki a 7-0-ás végeredmény.

 

 

Nyeretlen maradt a ZTE

 

ZTE FC–Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Huszár Balázs)

Gólszerző: Kocsárdi (11-esből) az 51., illetve Luque (11-esből) a 43. percben

 

A bajnokságban még nyeretlen zalaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, az első 15 percben három óriási helyzetet is kihagytak. A hazaiak a félidő hajrájáig megőrizték mezőnyfölényüket, de gólt mégis a DVTK szerzett: a Kocsárdi Gergely 16-oson belüli kezezéséért megítélt büntetőt Luque értékesítette a 43. percben (0-1). Az 54. percben a Djordje Kamber elleni szabálytalanság után a ZTE is kapott egy tizenegyest, amelyet Kocsárdi magabiztosan váltott gólra (1-1). A hátralévő időben alig adódott helyzet a csapatok előtt, és már nem változott az eredmény.

 

 

Emberhátrányban lőtt győztes gólt a Paks

 

Kecskeméti TE–MVM Paks 0-1 (0-0)

Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Bozó Zoltán)

Gólszerző: Éger a 78. percben

Kiállítva: Mohl a 82., illetve Vayer az 51. percben

 

 

Az első félidő második felében a Paks játszott fölényben, több gólhelyzetet is kidolgozott, Németh Gábor kétszer is bravúrral tisztázott. A második játékrész elején, a második sárga lapját begyűjtő Vayer Gábor kiállítása után fölénybe került a KTE, de támadói körülményesen játszottak, alig jutottak el a Paks kapujáig. Egy ellentámadásnál Böde Dánielt csak szabálytalanul tudta Gyagya Attila szerelni a tizenhatoson belül, s a megítélt büntetőt Éger László biztosan értékesítette (0-1). Később Mohl Dávidot durva szabálytalansága után a játékvezető azonnal kiállította, a szervezetten játszó Paks pedig meg tudta tartani egygólos előnyét.

 

 

Meddő volt a hazai fölény

 

Haladás Sopron Bank–Pécsi MFC 0-0

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)

 

 

A Haladás végig uralta a mérkőzést, helyenként nyomasztó fölényben futballozott, a pécsieknek pedig szinte kizárólag a védekezésre volt energiájuk. A hazai fölény meddő maradt, a vendégek taktikája pedig gyümölcsözőnek bizonyult, 0-0-ás döntetlennel ért véget a találkozó.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS