Élvonalbeli derbi a Hidegkuti-stadionban

2019. október. 04., 13:37   |    

Élvonalbeli derbi a Hidegkuti-stadionban

Öt mérkőzést szombaton, egyet pedig vasárnap rendeznek az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában. A listavezető MOL Fehérvár a Debreceni VSC-t fogadja, a címvédő Ferencváros a Bp. Honvéd vendége lesz.

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Angyalföld, Illovszky Rudolf Stadion, 14.30)
A Mezőkövesd a legutóbbi három bajnokijából kettőt elveszített, ugyanakkor az idegenbeli mérlege kitűnő: három mérkőzésből három győzelem, siker Kaposváron, Diósgyőrben és Kisvárdán is. Az Újpest kétségtelenül javított az elmúlt hetekben, előbb a Debrecent, majd a Mol Fehérvárt győzte le, s ezzel feljött az ötödik helyre. A 2019–2020-as bajnoki szezonban pályaválasztóként négy mérkőzésen négy pontot szerzett eddig. Nebojsa Vignjevics együttese legutóbb nyert a Mezőkövesd ellen pályaválasztóként, azt megelőzően három mérkőzésük is döntetlenre végződött, ebből egy Újpesten. 
 
KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE
(Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 17.00)
Három fordulóval ezelőtt kitűnő mérleggel, három győzelemmel és egy vereséggel állt a Kisvárda, ám azóta nem szerzett pontot. Pályaválasztóként legutóbb kikapott a Mezőkövesdtől, megtörve jó sorozatát. A Zalaegerszeg egy hete nyert a Paks ellen, s ezzel javított pozícióján. Vendégként vereséggel kezdett Mezőkövesden, kikapott Debrecenben és Diósgyőrben is, de utóbbi kettő között értékes győzelmet aratott Kaposváron a Rákóczi ellen. Amikor még mind a két csapat az NB II-ben szerepelt, körülbelül ötvenszázalékos volt az egymás elleni mérleg, mindössze egy döntetlennel. 
 
PAKSI FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Szombat, Paks, Paksi FC Stadion, 17.00)
Szinte szomszédvárak találkoznak, a most vendégként játszó újoncnak csupán eggyel van kevesebb pontja, mint a riválisnak. A Paks a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített, pályaválasztóként a legutóbbi két bajnoki találkozóján, szerzett gól nélkül, sima vereségeket szenvedett. Mentségére legyen mondva, ellenfelei a MOL Fehérvár FC és a Ferencváros, a vesztett pontokat tekintve a legjobban szereplő két gárda voltak. A Rákóczi a legutóbbi három fordulóban szerezte meg eddigi hat pontját, egy mérkőzést idegenben (Debrecenben) egyet pedig otthon (a Diósgyőr ellen) nyert meg. 
 
DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Diósgyőr, DVTK Stadion, 17.00)
A borsodiak az utolsó helyen állnak, de a legutóbbi hazai bajnoki meccsüket – amelyen Feczkó Tamás debütált a csapat élén – meg tudták nyerni. A gyenge mérlegből a hazai rész a kevésbé gyenge, négy mérkőzésből hat szerzett pont. A Puskás Akadémia két nehéz mérkőzést is megnyert már vendégként, az első fordulóban az Újpestet, legutóbb a Debrecent verte meg. A csapatok legutóbbi négy-négy mérkőzését számítva egyedül a Ferencváros mérlege jobb a felcsútiakénál. Márciusban a DVTK megnyerte a két csapat diósgyőri mérkőzését, de a Puskás Akadémia az előző három, vendégként játszott meccsén hét pontot gyűjtött, beleértve egy Magyar Kupa-találkozót is.
 
MOL FEHÉRVÁR FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 19.30)
A Vidi a legutóbbi fordulóig százszázalékos mérleggel állt, majd pályaválasztóként kikapott az Újpesttől. Most ismét otthon játszik, a DVSC ellen kiváló a mérlege, a még létező sorozatokat tekintve 2014 óta veretlen otthon és idegenben egyaránt. Pályaválasztóként 2014 októberében kapott ki legutóbb a Lokitól. A vendégek az elmúlt három fordulóban nem tudtak pontot szerezni, ilyen rossz sorozatuk 2016 vége óta nem volt. 
 
BP. HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Józsefváros, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 16.00)
Régen volt ekkora különbség a két tradicionális nagycsapat helyezése között ilyen nagy különbség, a kispestiek a tizedik helyen állnak, a Ferencváros második, úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott (a DVSC kivételével) mindenkinél. A Honvéd javult a legutóbbi fordulókban, három mérkőzésből kettőt megnyert, de mindkettőt vendégként. Pályaválasztóként tragikus a mérlege: három mérkőzés, három vereség. A Ferencváros, amely csütörtökön Európa-liga-mérkőzést játszott, augusztus végén súlyos vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától a Pancho Arénában, de azóta idegenben is kétszer nyert, előbb Pakson, majd Zalaegerszegen.  
 

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS