Emberhátrányban nyert a Mezőkövesd, döntetlen az örökrangadón

2021. október. 24., 20:10   |    

Emberhátrányban nyert a Mezőkövesd, döntetlen az örökrangadón

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Budapest Honvéd 0-1-ről fordítani tudott, de a mezőkövesdiek a hajrában tíz emberrel küzdve két gólt lőttek, és 3-2-re nyertek Kispesten. A Puskás Akadémia három góllal hozta el a három pontot Debrecenből, az MTK kihúzta kapott gól nélkül a Ferencváros otthonában.

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Puljic (19., 11-esből), Kozák (25., 69.)
Piros lap: Németh K. (73.)
Debreceni VSC: Gróf - Bévárdi, Baráth, Deslandes, Ferenczi - Bódi (Soltész, 75.), Dzsudzsák, Varga J., Sós (Tischler, a szünetben) - Ugrai, Németh K.
Puskás Akadémia FC: Markek - Szolnoki, Stronati, Spander, Nagy Zs. - van Nieff, Plsek, Puljic (Csirmaz, 71.), Baluta (Baktu, 84.) - Komáromi (Corbu, 84.), Kozák

A közönség jó iramú első félidőt láthatott, amelyben többnyire a vendégek akarata érvényesült. Gyorsabbak és pontosabbak voltak ellenfelüknél, s miután a kiugró Komáromit Bévárdi ellökte a 16-os vonalánál, 11-eshez jutottak, amelyet Puljic magabiztosan értékesített. A Puskás Akadémia mélységi passzokkal rendre zavarba hozta a debreceni védelmet, egy ilyen után Plsek balról nagyszerűen tálalt a középen érkező Kozák elé, aki két védő között bepasszolta a labdát a kapuba, megduplázva ezzel csapata előnyét. A DVSC nehezen viselte a mérkőzés alakulását, játékosai dühből futballoztak, s több szándékos, durva szabálytalanságot is elkövettek az első játékrész hajrájában. A szünet után megpróbálta beszorítani riválisát a hazai csapat, támadásaiból azonban hiányzott az átütőerő. Továbbra is sok volt a szabálytalanság, a játékmegszakítás mindkét oldalon, s bár a Puskás Akadémia nem játszott olyan lendületesen, mint az első félidőben, egy szöglet után a duplázó Kozák fejese révén mégis növelni tudta előnyét, ezzel végleg eldőlt a három pont sorsa. A hajrához közeledve Németh Krisztián megkapta második sárga lapját, így a Debrecen emberhátrányban fejezte be az összecsapást.  A felcsúti együttesnek - amely sorozatban negyedszer nem kapott gólt - ez volt a hatodik idegenbeli fellépése a mostani szezonban, ezeken egy döntetlen mellett ötödször győzött. A DVSC immár négy meccs óta nyeretlen a bajnokságban.

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (0-1)
Bozsik Aréna, 3253 néző, v.: Bognár
Gólszerzők: Nono (69.), Lukic (81.), illetve Vojtus (7.), Madarász (86.), Cseri (93., 11-esből)
Piros lap: Pillár (17.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Mergrani, Batik, Klemenz, Tamás - Hidi (Eppel, 56.), Nono, Pantelic, Zsótér (Nagy D., 65.) - Machach (Balogh N., 65.), Lukic (Bőle, 87.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Antal - Vadnai (Calcan, 85.), Pillár, Kocsis, Lakveheliani - Cseke, Karnyickij (Madarász, 85.), Cseri - Vojtus (Chrien, a szünetben), Jurina (Drazic, 62.), Nagy D. (Szépe, 20.)

A kispesti szurkolók ünnepi hangulatban érkeztek a mérkőzésre, ezen a mérkőzésen ünnepelték az ultratábor 30. születésnapját. Jól indult a mérkőzés a Mezőkövesd számára, ugyanis már a hetedik percben vezetést szerzett, de a folytatás kevésbé alakult a vendégek szája íze szerint, ugyanis bő negyedóra után a játékvezető kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó Pillárt. Emberelőnyben a Honvéd hatalmas mezőnyfölényben futballozott, sok helyzete is volt, de Antal egészen parádésan védett, legalább három ziccert hárított a szünetig. A folytatásban is a kispestiek irányítottak, a Mezőkövesd kizárólag a védekezésre koncentrált és teljesen átengedte a területet a riválisának. A fővárosiak aztán Nono távoli lövésével egyenlítettek. A Honvéd egyre nagyobb elánnal rohamozott a győztes gólért, de sokáig nem tudott betalálni, mert Antal újabb bravúrokkal megakadályozta ezt, egy ízben pedig a keresztléc mentett helyette. A hajrá kezdetén aztán Lukic betalált, de a hazaiak öröme nem tartott sokáig, mert jószerivel az egyetlen végigfutó mezőkövesdi akció végén a csereként beállt Madarász egyenlített. A Honvéd teljesen megzavarodott, a Mezőkövesd pedig fellelkesült a góltól, a vendégek ezt még emberhátrányban is meg tudták lovagolni, mert a hosszabbításban Cseri értékesített büntetőjével megszerezték a három pontot.

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 0-0
Ferencváros: Bogdán - Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, a szünetben) - Vécsei (Somália, 62.), Besic (Laidouni, a szünetben) - Mak (Marin, 76.), Nguen, Uzuni - R. Mmaee (Boli, 28.)
MTK Budapest: Mijatovic - Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera - Kovácsréti (Vancsa, 78.), Ramadani, Weir, Dimitrov (Kosznovszky, 85.), Grozav (Kata, 95.) - Miovski (Kocsis B., 85.)

Az örökrangadón rendezték meg a Groupama Arénában az Állatok Napját, melynek keretében az FTC és az MTK játékosai egy-egy mentett kiskutyával a kezükben vonultak ki a pályára. Az első félidőben végig az FTC irányított, de a saját térfelének közepén jól tömörülő vendégeken nem talált fogást, így a hazaiak játékában pedig a mezőnyfölény ellenére sem volt benne a gólveszély. Az MTK szórványos kontrákkal keltett zavart olykor Bogdán kapujánál. A szünet után feljebb tudott lépni az MTK, amely kiegyenlített mezőnyjáték mellett kapura több veszélyt jelentett a hazaiaknál. A Ferencváros a játékrész második felében viszont ritmust váltott, beszorította ellenfelét, kidolgozott jó pár lehetőséget - a befejezéseknél különösen Nguen volt aktív -, de Uzuni révén csak egyszer talált kapuba, akkor is szabálytalan körülmények között, így videoelemzést követően nem jutott vezetéshez a 74. percben. A Ferencváros hatodik hazai mérkőzését játszotta a bajnoki szezonban, ezeken harmadszor nem nyert: két vereség után először ért el döntetlent.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS