Eredményes a ferencvárosi ingatlantender

2008. február. 13., 18:02   |    

Eredményes a ferencvárosi ingatlantender

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács érvényesnek és eredményesnek nyilvánította a hatodik ferencvárosi ingatlantendert. Az NVT az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát fogadta el.

A sikeres tender azt jelenti, hogy a Sheffield Unitedben is érdekeltségekkel rendelkező Kevin McCabe cégének tulajdonába kerül a klub, valamint az Üllői úti ingatlan.

„A Tanács határozatát követően az FTC feladata lefolytatni az Esplanade Kft.-vel a tárgyalásokat a stadion felújítását, a részvénycsomag, valamint a létesítményhasználati jog adás-vételét illetően. Az MNV Zrt. haladéktalanul megkezdi az Esplanade Kft.-vel az ingatlan adás-vételi szerződésének előkészítését. A szerződés aláírására az FTC és az Esplanade között megkötendő három szerződés aláírását követően kerül majd sor” - áll az NVT közleményében.

Az Esplanade Kft. vételárajánlata a megadott területre bruttó 3 milliárd 35 millió 304 ezer forint. Az új tulajdonos vállalta, hogy az Üllői úti stadiont legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa összegért felújítja, 800 millió forintért megvásárolja a futballcsapat részvényeit, valamint legalább 1,5 milliárd forintért megváltja a létesítmények használatára vonatkozó jogot a Ferencvárosi Torna Club számára. Ezen kívül biztosítja az FTC számára, hogy a stadiont 25 évig használhatja, cserébe a klub az általa rendezett események jegybevételének egynegyedét fizeti meg a tulajdonosnak.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS