Erős kezdés a Fraditól, legyőzte az MTK a DVTK-t a női NB I-ben

2020. augusztus. 17., 11:56   |    

Erős kezdés a Fraditól, legyőzte az MTK a DVTK-t a női NB I-ben
Fotó: Horváth Csongor/dvtk.eu

A Simple Női Liga első fordulójában rögtön Miskolcra látogatott az MTK, ahonnan három ponttal tért haza. Az Astra és a Haladás-Viktória is négy gólt lőtt a hétvégén, a különbség az, hogy az Astra kapott is kettőt Győrben, a Kelen viszont nem tudott betalálni Szombathelyen. Az FTC-Telekom 7–1-re győzte le a KÉSZ-St. Mihályt.

FTC-Telekom–KÉSZ-St. Mihály FC 7–1 (2–1)

Már a 3. percben betalált a Fradi nyári igazolása, a felkészülési mérkőzéseken is több gólt szerző Siklér Kinga a vendégek kapujába. A Haladás-Viktóriától érkezett csatár aztán a 36. percben is betalált. A Szent Mihály viszont még a szünet előtt, a 46. percben szépíteni tudott, a 16. születésnapját ünneplő Kiss-Lantos Hanna volt eredményes.

A fordulást követően aztán a Fradié volt a mérkőzés, előbb Vágó Fanni (67.), majd Pusztai Sára (73.), Mosdóczi Evelin (80. – büntetőből), Czellér Dorottya (87.) és Nagy Viktória (90.) is feliratkozott a gólszerzők közé.

Haladás-Viktória–Kelen SC 4–0 (2–0)

Félidőnként két gól – ez Szil Tünde mérlege a Simple Női Liga első fordulójában. A Szent Mihálytól leigazolt labdarúgó előbb a 16. és a 28. percben, majd a szünet után a 71. és a 84. percben is betalált a bajnoki nyitányon, négy gólja három pontot ért a szombathelyi csapatnak.

ETO FC Győr–Astra-ALEF HFC 2–4 (0–1)

Szintén négy gólt szerzett az Astra az első körben. Sipos Lilla nyitotta a sort a 40. percben, a második játékrészben aztán Dominika Dikanová (52.) és a nyáron érkező Rácz Zsófia (62.) is eredményes volt, utóbbi büntetőből talált be. Erre már jött válasz a hazai csapattól, Feketevízi Tímea szépített a 66. percben. A 83. percben Vicsek Nóra újabb góllal növelte az Astra előnyét. Az utolsó szó az ETO-é volt: Bódai Viktória a 93. percben csak kozmetikázni tudott az eredményen, de ez pontot már nem ért a Rába-partiaknak.

DVTK–MTK Hungária FC 0–2 (0–1)

A forduló slágermérkőzése vasárnapra maradt Miskolcon. Ismét egy új igazolás, Diószegi Fanni volt a nyerőember. A Ferencvárostól a nagy rivális MTK-hoz szerződő csatár előbb a 15., majd a 46. percben is bevette a Diósgyőr kapuját, így a kék-fehérek idegenbeli győzelemmel kezdték a szezont.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS