Erősödő bajnokság, új edzővel a címvédő - rajt a Jet-Sol Ligában

2018. augusztus. 17., 13:35   |    

Erősödő bajnokság, új edzővel a címvédő - rajt a Jet-Sol Ligában

Szombaton az Astra és az ETO FC mérkőzésével kezdetét veszi a Jet-Sol Liga 2018-2019-es idénye.

Az átigazolási szezon még nem fejeződött be, de a csapatok már eddig is aktívak voltak a játékospiacon, mindegyik klub igyekezett megerősíteni a keretét az új idényre. Változás az előző évekhez képest, hogy új lebonyolítási rendszerben játszanak a csapatok: kettő helyett három teljes körből áll a bajnokság első szakasza, és ezt követően már csak két helyosztót rendeznek, az aranyéremért és a bronzéremért.

A Cseh András személyében új vezetőedzővel készülő, címvédő MTK Hungária ezúttal is esélyesként kezdi a szezont. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből nem sikerült ugyan továbbjutnia a kék-fehér együttesnek, de a mutatott játéka alapján az látszik, hogy idén is reális cél a bajnoki döntőbe kerülés. A csapat két amerikai játékossal erősített: Kayla Capuzzo támadóként lehet a címvédő segítségére, míg Nicole Molen védekező középpályás posztján erősíti az együttest. Az MTK-hoz szerződött a válogatott Magyarics Zoé is, aki ugyancsak fontos láncszeme lehet az együttesnek, és a középpályát erősíti majd.

A Ferencvárostól Szladjana Bulatovics mellett Bognár Enikő és Horváth Zsófia is távozott (előbbi Spanyolországba szerződött, utóbbi kettő visszavonult), a legnagyobb erősítés a gólerős csatár, a brazil Luana Spindler lehet. Sophie Cortes személyében a zöld-fehérek szintén szerződtettek egy amerikai futballistát, emellett több magyar játékos is érkezett a keretbe a megszűnő Kókától: Fogl Katalin, Rőhberg Zsanett, Nagy Virág, Róth Rebeka, Búzás Kata, Ott Eszter és Papp Luca egyaránt csatlakozott Dörnyei Balázs együtteséhez, kérdés, mekkora szerepet kaphatnak az előző két idény ezüstérmesénél.

Az előző idény bronzérmesénél, a DVTK-nál távozott Cori Olar és Gabby Veldman, helyükre a román nemzetiségű Maria Ficzay, a szerb Biljana Bradics, a görög Hrisztianna Kiamu és az erdélyi Balázs Csilla érkezett, így a miskolciak várhatóan ismét harcban állhatnak majd a dobogóért.

Az ETO FC Győr Tillinger Dórát és a kapus Barti Lucát szerezte meg, távozott ugyanakkor az előző idény gólkirálya, Sipos Lilla. A Haladás Viktóra legnagyobb fogása Rácz Zsófia, aki a PSV Eindhoventől tért haza korábbi klubjához, pedig több külföldi ajánlata is volt. Rajta kívül a kapus Dömsödi Petra, valamint Sitku Boglárka igazolt Szombathelyre, míg a távozási oldalon Kun Barbara, Csidei Klaudia és Császár Hanna nevét találjuk.

Az Astra legnagyobb fogása Sipos Lilla megszerzése lehet, de az ex-kókaiak közül is többen Dombó János csapatát választották: Erős Evelyn, Vidovenyecz Anna, Török Kitti, Králik Fanni, Kiss Gabriella és Kiss Patrícia érkezett a csapathoz.

A két újonc közül a szegedi St. Mihály FC erősített jobban: két bosnyák válogatott futballistát is sikerült megszereznie, a támadó Jelena Koprena és a kapus Tamara Skoric mellett a székelyudvarhelyi Bartalis Barbara is a Tisza partján játszik majd. A kozármislenyi Magyar Labdarúgó Egylet NB I-es indulása derült ki a legkésőbb, a baranyaiak a Kóka visszalépése miatt kerülhettek az élvonalba. Egyelőre csak magyar játékosok érkeztek a klubhoz, Fái Szilvia, Vári Viktória és Ács Krisztina Kókáról került a csapatba, rajtuk kívül Hajnal Virág, Seres Viktória és Szollár Bernadett szerződött a baranyai együtteshez.

A Jet-Sol Liga 1. fordulójának műsora:

Augusztus 18., szombat:

Astra-4IG-HFC-ETO FC Győr, 13.00
Haladás Viktória-Ferencvárosi TC, 15.30
DVTK-Szent Mihály, 16.30

Augusztus 19., vasárnap:

MLE-MTK Hungária FC, 14.00


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS