Értékes tapasztalatokkal tért haza a berlini delegáció

2014. október. 27., 12:19   |    

Értékes tapasztalatokkal tért haza a berlini delegáció

A Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében múlt héten 30 szakember járt Berlinben, a Hertha BSC-nél szakmai tanulmányúton.

A tanulmányút legfontosabb célja az volt, hogy a résztvevők közvetlen és gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodjanak egy Bundesliga-klub akadémiájánál. A vendéglátó a magyar szövetségi kapitány Dárdai Pál klubja, a Hertha BSC volt, amely a legmagasabb minőségű németországi akadémiát működteti.



Kiss Baranyi Sándor, az OTP Bank Bozsik Egyesületi Program vezetője szerint rendkívül hasznos tapasztalatokkal gazdagodott a szakmai csoport a német fővárosban, az utánpótlásképzés több területről is értékes információkat kaptak a klubtól.



- Csoportunk kivételezett figyelmet, bizalmat és tiszteletet kapott a berliniektől - mondta az mlsz.hu-nak Kiss Baranyi Sándor. - Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Dárdai Pálnak, aki immáron nemcsak rekorder ex-profi játékosként, hanem felkészült, folyamatosan fejlődni akaró és különleges karakterrel rendelkező edzőként is példaképnek számít a klubnál és Németországban. Minden információt megkaphattunk a klub akadémiai modelljéről, a kiemelt tehetségek felkészítéséről, valamint az elit-labdarúgó iskola, a gyermeklabdarúgók felkészítése és foglalkoztatása, a kiválasztás, a teljesítmény-fejlesztés, egyéni képzés, kapusképzés témakörökben. Megismerkedhettünk egy különleges szakmai online felülettel, az egyesületi adatbank alkalmazással, az akadémia belső képzési- és kontrollrendszerével, ezen kívül hat edzésen, egy U19-es és egy felnőtt Bundesliga mérkőzésen hospitáltunk.

A magyar szakember elmondta, hogy a Berlinben szerzett tapasztalatokat hamarosan az összes hazai szakember részére hozzáférhetővé teszik.

- Leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy a világbajnok hazájában milyen az együttműködés a szövetség, egy Bundesliga-klub, illetve a hozzá tartozó utánpótlás-akadémia között. Meggyőződhettünk arról, hogy a Hertha BSC kultúrája, tökéletes felkészültsége, szervezettsége, a klub alkalmazottainak és ifjú labdarúgóinak szorgalma, alázata, igénye a tanulásra, a folyamatos fejlődésre példaértékű. A tökéletesen felépített akadémia elsődleges célja, hogy a Hertha BSC profi csapatában kiváló teljesítményre képes játékosokat neveljenek, akik emberként is méltóan képviselik a 4,5 millió berlinit. Öröm volt látni a jelen lévő magyar kollégák nyitottságát, aktivitását és elkötelezettségét is. Az elméleti és gyakorlati foglalkozások mellett folyamatosan konzultáltunk, konklúziókat vontunk le. A megszerzett tapasztalatokat itthon rendszerezzük és a tanulmányúton résztvevő kollégák révén minden magyar szakember számára hozzáférhetővé tesszük - tette hozzá Kiss Baranyi Sándor.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS