EURO 2020: Budapest Münchennel került párba

2017-12-07 17:23:07

Az UEFA végrehajtó bizottságának csütörtöki ülésén párokba osztották a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság 12 helyszínét, Budapest pedig Münchennel került össze.

EURO 2020: Budapest Münchennel került párba

Erre azért volt szükség, mert ha kijut olyan válogatott, amelynek országa rendező, akkor a nemzeti együttes két találkozóját hazai pályán játszhatja a három csoportmeccséből.

Tekintve, hogy a németek 1972 óta valamennyi kontinensviadalnak résztvevői voltak, szinte biztosra vehető, hogy a magyar szurkolók láthatják Budapesten a Nationalelfet, amely egy meccsét vívná a magyar fővárosban.

Róma Bakuval, Szentpétervár Koppenhágával, Amszterdam Bukaresttel, Bilbao Dublinnal, míg Glasgow a beugró Londonnal került össze. A helyszínpartnerek egy-egy csoport hat mérkőzésének, valamint egy-egy nyolcad- és negyeddöntőnek adnak otthont. München és Budapest az F csoport küzdelmeit bonyolítja majd le.

A tanácskozáson Brüsszel kikerült az Eb-rendező városai közül, a belga fővárosba tervezett négy meccset az elődöntőnek és a finálénak otthont adó Wembley Stadionban rendezik majd. A testület azért határozott így, mert jelentős késés mutatkozik az új brüsszeli stadion építésében. Beugróként Stockholm és Cardiff jelentkezett, de a testület végül nem vont be új helyszínt, hanem az utolsó három találkozó házigazdájának, a londoni Wembley-nek ítélte a négy találkozót.

Szintén kijelölték a nyitómérkőzés helyszínét, amely Róma lesz. Erre az olasz főváros mellett Amszterdam, Glasgow, Szentpétervár és a kizárt Brüsszel jelentkezett.

A hírkategória további hírei

Szövetség
Konferencia a rasszizmus ellen

2017-09-23 17:21:46

Konferencia a rasszizmus ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol