Európa bajnoka lehet a magyar amatőrválogatott

2013. május. 07., 16:35   |    

Európa bajnoka lehet a magyar amatőrválogatott

Május 9-én, csütörtökön tartják az UEFA Régiók Kupája nyolcas döntőjének sorsolását, a kontinens legjobbjai közt várja a csoportbeosztást a magyar amatőrválogatott is.

Az UEFA Régiók Kupájának 2012/13-as kiírására 37 európai ország nevezett, s az előselejtezők, majd az őszi elitkört követően alakult ki a nyolcas döntő mezőnye. Magyarországot az NB III Tisza, Alföld és Mátra csoportjának játékosaira épülő Keleti régió válogatottja képviseli a sorozatban, méghozzá kiválóan: a Feczkó Tamás vezette gárda a cseh, a skót és a német regionális válogatott legyőzésével bejutott a júniusi, olaszországi döntőbe. A csehországi diadal azért is számított nagy bravúrnak, mert a házigazda csehek 2012-ben a sorozat bronzérmesei voltak, és a németek is szerepeltek a tavalyi nyolcas fináléban.

Az UEFA Régió Kupa 1998-as indulása óta másodszor sikerült magyar csapatnak beverekednie magát a nyolcas döntőbe, a mieinken kívül a kétszeres győztes spanyolok és olaszok, valamint az orosz, a bolgár, a fehérorosz, az azeri és az északír amatőrválogatott tagja a mezőnynek. A torna szabályai szerint a válogatottakban kizárólag olyan labdarúgók játszhatnak, akik még sosem szerepeltek élvonalbeli csapatban, és sosem rendelkeztek profi szerződéssel egyetlen klubnál sem.

A magyar együttes tavasz elején megkezdte a felkészülést az olaszországi fináléra, az elmúlt hetekben két felkészülési mérkőzést is játszott, előbb 3-2-re legyőzte a Tiszaújvárost, majd 2-2-es döntetlent ért el a másodosztályú Szolnok ellen. A június 22-én kezdődő döntő előtt további két edzőmeccs vár a csapatra, előbb az NB II Keleti csoportját vezető Mezőkövesd, majd a Nyíregyháza lesz az ellenfél.

- Nem könnyű a felkészülés a döntőre, hiszen hat megyéből kell összegyűjteni a játékosokat, a bajnoki- és kupamérkőzések miatt nem egyszerű leegyeztetni az edzőmeccseinket. Szerencsére az MLSZ támogatja a válogatottat, az osztályozók programját is hozzánk igazította, ami nagyban segíti a dolgunkat. Még alakulóban van a keretünk, a csapat gerincét a csehországi tornát sikerrel megvívó játékosok alkotják, melléjük igyekszem felépíteni a lehető legütőképesebb csapatot a döntőig hátralévő néhány hétben - mondta az mlsz.hu-nak Feczkó Tamás.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS