Európa kapujában a Ferencváros és a Fehérvár

2022. augusztus. 24., 19:28   |    

Európa kapujában a Ferencváros és a Fehérvár

Utolsó selejtezőmérkőzésén lép pályára az FTC és a MOL Fehérvár, augusztus 25-én, csütörtök este. A magyar bajnok 4-0-s előnnyel utazik a Shamrock Rovers elleni Európa-liga visszavágóra, míg a fehérváriak szintén előnyben várják a Köln elleni második mérkőzést a Konferencia-ligában.

Európa-liga, rájátszás, második mérkőzés

Shamrock Rovers (ír)-Ferencvárosi TC

Augusztus 25., csütörtök, Dublin, 21:00

A Ferencváros az Európa-liga utolsó selejtezőkörében az ír Shamrock Roverst kapta ellenfélül, és a párharc első mérkőzésén magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott. Ennek fényében a visszavágó csak formaságnak ígérkezik, a találkozót megelőző sajtótájékoztatón azonban mind Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, mind Bogdán Ádám leszögezte, hogy ez egy új 90 perc lesz, és, hogy nem szabad elbizakodottan pályára lépniük. Az már biztosan eldőlt, hogy Dublinban a zöld-fehérek második számú hálóőre áll majd a kapuban.

"Úgy néz ki, hogy igen, én fogok kezdeni, mert nincs Dénes. Ismerem a hagyományos brit futballt, úgyhogy ez nem fog meglepetést okozni. Egészséges előnyről indulunk, és annak köszönhetően, hogy itthon jól játszottunk, abszolút favoritok vagyunk. Talán azt is mondhatom, hogy még ennél is több góllal nyerhettünk volna, de nyilván a visszavágóra az előző meccs nem jelent semmit, egy teljesen új helyzetben leszünk, ezt szeretnénk megoldani. Nem kérdés, ott is nyernünk kell" - nyilatkozta Bogdán Ádám.

Európa Konferencia-liga, rájátszás, második mérkőzés

MOL Fehérvár FC-1. FC Köln (német)

Augusztus 25., csütörtök, Székesfehérvár, 19:00

Ugyanúgy előnyből, de jóval nehezebb helyzetben várja a Köln elleni Konferencia-liga visszavágót a MOL Fehérvár. A piros-kékek az első mérkőzésen 2-1-es bravúrgyőzelmet arattak Németországban, igaz, közel 70 percen át emberelőnyben futballoztak. A fehérvári találkozó mindenképpen nehéznek ígérkezik a Bundesliga előző kiírásának hetedik helyezettje ellen, de ha a Fehérvár azt a fegyelmezett játékot tudja nyújtani mint Kölnben, akkor esélye lehet a továbbjutásra.

 

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS