Európa Liga: a DVSC győzött, a Győr kikapott

2010. augusztus. 19., 23:14   |    

Európa Liga: a DVSC győzött, a Győr kikapott

Az Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén, Nyíregyházán a DVSC-TEVA Coulibaly és Laczkó góljával 2-0-ra legyőzte a Liteksz Lovecs csapatát, míg a Győri ETO hazai pályán 2-0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtől. A visszavágókat augusztus 26-án rendezik.

Magabiztos előnyt szerzett a DVSC

A DVSC-TEVA az Európa Liga selejtezőjének rájátszásában a bolgár Liteksz Lovecs együttesével mérkőzött meg a csoportkörbe jutásért, az első mérkőzésen a magyar bajnok Nyíregyházán fogadta ellenfelét. A Debrecen kiegyenlített első félidő közepén szerezte meg a vezető gólt, egy szöglet után Coulibaly közelről vette be a vendégek kapuját (1-0). A 26. percben a debreceni hálóőr, Malinauskas került főszerepbe, rövid időn belül két bravúrt is bemutatva tartotta a hazai előnyt. A 33. percben Czvitkovics Péter végzett el pontrúgást, a labda remekül kanyarodott a tizenhatoson belülre, ahol Laczkó Zsolt emelkedett öt méterre az alapvonaltól, és a kapuba bólintott (2-0). Malinauskas momentumaival indult a második játékrész, a DVSC kapusa két újabb nagy védéssel mentette meg a hazaiakat a góltól. A 70. percben emberelőnybe került a Herczeg András csapata, Barthe vesztette el a labdát a hazai tizenhatoson belül, majd két lábbal becsúszva próbálta visszaszerezni azt, a mérkőzés játékvezetője kiállította a vendégek játékosát. A Loki a hajrában nem tudta növelni vezetését, kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót.

Európa Liga, rájátszás, 1. mérkőzés:

DVSC-TEVA - Liteksz Lovecs 2-0 (2-0)
Gólszerző: Coulibaly a 22., Laczkó a 33. percben
Kiállítva: Barthe a 70. percben


Átaludt egy félidőt az ETO

A Dinamo Zagreb kezdte aktívabban a meccset, a horvátok igyekeztek a győriekre erőltetni akaratukat. A hazai védelem a 19. percben kapitulált, Rukavina Djordjevicset hagyta faképnél, majd a tizenhatoson belülre érve jobb külsővel a bal alsóba lőtt (0-1). Rukavina nyolc perccel később duplázott, ezúttal is nagy védelmi hibát használt ki, és ismét jobb külsővel pöccintett a bal alsóba (0-2). A második félidő két nagy győri helyzettel indult, Ji-Paraná 18 méterről elvégzett szabadrúgással találta el a kapufát, majd az 50. percben egy jobb oldali beadás után Aleksidze maradt le középen kevéssel a labdáról. A 60. percben is szépíthetett volna az ETO: Ceolin tört be jobbról a tizenhatoson belülre, átemelte a labdát a kifutó kapuson, ám a vendégek a gólvonal elől menteni tudtak. A hajrában nem esett gól, maradt a kétgólos horvát előny.

Európa Liga, rájátszás, 1. mérkőzés:

Győri ETO - Dinamo Zagreb 0-2 (0-2)
Gólszerző: Rukavina a 19., Rukavina a 27. percben


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS