Európa-liga: Belgrádba látogat a Ferencváros

2022. október. 06., 11:52   |    

Európa-liga: Belgrádba látogat a Ferencváros

Harmadik csoportmérkőzésén lép pályára a magyar bajnok az Európa-ligában. Az eddig hibátlan zöld-fehérek a szerb címvédő Crvena zvezda otthonába látogatnak. A találkozó 18:45-kor kezdődik.

Európa-liga, csoportkör, 3. mérkőzés

Crvena zvezda-Ferencvárosi TC

Október 6., csütörtök, 18:45

A két csapat 1975-ben KEK-elődöntőt vívott egymással, a Népstadionban a Fradi 2-1-re nyert, míg a belgrádi visszavágón 2-2-es döntetlen született. Az eredménynek köszönhetően a Ferencváros bejutott a KEK döntőjébe.

A Ferencváros eddigi két mérkőzéséből mindkettőt megnyerte, az első játéknapon a török bajnok Trabzonspor ellen győzött 3-2-re, míg a második fordulóban a francia Monaco otthonából hozta el a három pontot. A hazai csapat eddig két vereséggel a csoport utolsó helyén áll, így győzelmi kényszerben lép pályára.

Ami a csapatok jelenlegi formáját illeti, a zöld-fehérek az NB I előző fordulójában elszenvedték első vereségüket, 2-0-ra maradtak alul a Kecskemét otthonában, de így is első helyen áll az OTP Bank Ligában. Mai ellenfelük vezeti a szerb pontvadászatot, eddigi 11 mérkőzésükből kilencet megnyertek, míg kétszer döntetlent játszottak. 

Az összecsapást megelőzően a Fradi középpályása, Aissa Laidouni elmondta, parázs hangulatú mérkőzésre számít:

„Sokat beszélgettünk a ránk váró hangulatról. A stadionba több mint ötvenezren férnek be, kíváncsi vagyok, ellenünk mennyien lesznek a nézőtéren. Bízom benne, minél többen, szeretek sok ember előtt futballozni. Engem nemhogy megbénít, egyenesen feldob, ha zsúfolásig vannak a lelátók. A Crvena zvezda kemény ellenfél, biztos, hogy hazai pályán mindent megtesz csoportbeli első győzelme érdekében. A szerb bajnok egyelőre pont nélkül áll, ám ez nem téveszthet meg bennünket, sokkal jobb csapat annál, mint amit az eddigi eredményei mutatnak. Keményen kell harcolnunk a pályán, ez most igazi csata lesz.”

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS