Európa Liga: Bordeaux-ban kell helytállnia a Videoton FC-nek

2017. július. 26., 13:32   |    

Európa Liga: Bordeaux-ban kell helytállnia a Videoton FC-nek

A nemzetközi porondon egyedüli magyar csapatként versenyben lévő Videoton FC az egyértelműen esélyesebb francia Girondins Bordeaux otthonában lép pályára, a székesfehérváriaknál mégis bíznak a jó eredményben a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A szerdán reggel útra kelt csapat középpályása, Anel Hadzic a mérkőzéssel kapcsolatban arról beszélt a klub hivatalos honlapján, hogy a játékosok tisztában vannak az esélyekkel, de bíznak abban, hogy akár nyerhetnek is Franciaországban, mivel mindig a siker reményében lépnek pályára.

– Nem lesz egyszerű dolgunk, de ha a saját játékunkat tudjuk játszani, valamint koncentráltak leszünk, bárkit megverhetünk. Ezzel együtt egy döntetlennel sem lehetnénk elégedetlenek – nyilatkozta a bosnyák futballista, hozzátéve, minimális előnyt jelenthet, hogy a visszavágó lesz Magyarországon, ám nem ez lesz a döntő a párharcban.

Fiolával lett teljes a keret

Jó hír az összecsapás előtt, hogy elutazott a csapattal Franciaországba Fiola Attila is.

Fiola az előző szezon végén, az FTC elleni összecsapáson szenvedett sérülést. A válogatott védő jobb lábának belső oldalszalagja sérült meg, és napokkal a Fradi elleni meccs után meg is operálták.

– Védőnk rehabilitációja immár kompletté vált, az előző héten már labdás edzéseken is részt vett Attila, míg ezen a héten már bekapcsolódott a csapat munkájába, és ismét teljes értékű edzésmunkát tud elvégezni. A szakmai stáb döntése értelmében szerdán ő is elutazik Bordeaux-ba, hogy a következő napokban is együtt készülhessen a csapattársakkal. Amint minden szempontból utoléri magát, már tétmérkőzésen is számíthat rá Marko Nikolics vezetőedző – tájékoztatta a klub honlapját Kovács Tibor csapatorvos.

Marko Nikolics vezetőedző az alábbi 20 fős utazó keretet jelölte ki: Kovácsik Ádám, Horváth Tamás, Juhász Roland, Fejes András, Barczi Dávid, Pátkai Máté, Varga József, Fiola Attila, Szolnoki Roland, Géresi Krisztián, Stopira, Loic Nego, Danko Lazovics, Marko Scsepovics, Suljic Asmir, Anel Hadzic, Mirko Maric, Ezekiel Henty, Szabó Bence, Tamás Krisztián.

A bajnoki ezüstérmes Videoton az első fordulóban a máltai Balzant, a másodikban pedig az észt Nömme Kaljut búcsúztatva került a harmadik körbe, míg a Bordeaux – mely a francia bajnokság hatodik helyén zárt legutóbb – ebben a szakaszban kezdi meg a szereplését az EL–ben.

A francia keret értéke hatszorosa a magyarnak

A hatszoros francia bajnok, négyszeres kupagyőztes Girondins Bordeaux egy év kihagyást követően tér vissza a nemzetközi porondra. A Ligue 1 legutóbbi kiírásában a 6. helyen zártak, de mivel a Francia Ligakupát és a Francia Kupát is az előttük záró PSG nyerte, ezért az indulási jog őket illette meg az Európa Ligában. Jelenlegi keretükből a 103-szoros cseh válogatott Jaroslav Plasil emelhető ki, ő a csapat kapitánya is. Mellette a 30-szoros francia válogatott védekező középpályás Jérémy Toulalan, a Bayern Münchentől igazolt Diego Contento neve is Európa-szerte ismert. A mértékadó Transfermarkt honlap szerint a francia csapat keretének értéke 73,7 millió euró – a Vidié 12,4 millió euró.

A harmadik forduló visszavágóit egy hét múlva rendezik. A győztesek a zárókörben már a főtáblára kerülésért lépnek majd pályára.

A mérkőzést a Matmut Atlantique Stadionban rendezik mely – ez a létesítmény volt a helyszíne a 2016-os Európa-bajnokságon a magyarok Ausztria elleni nyitómeccsének.

A mérkőzés játékvezetője a lengyel Bartosz Frankowski lesz, asszisztense Marcin Borkowski és Jakub Winkler, tartalékjátékvezető Krzysztof Jakubik.

Európa Liga–selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Girondins Bordeaux (francia)–Videoton FC 20.30

A mérkőzést az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS