Európa Liga: győri siker, fehérvári döntetlen

2010. július. 15., 23:00   |    

Európa Liga: győri siker, fehérvári döntetlen

Csütörtökön két magyar csapat volt érdekelt az Európa Liga második selejtezőkörében. A Győri ETO a kazah Atyrau otthonában 2-0-ás győzelmet aratott, míg a Videoton a szlovén Maribor elleni, hazai összecsapáson ért el 1-1-es döntetlent. A visszavágókat egy hét múlva rendezik meg.

A győriek jól kezdtek a kazah Atyrau ellen, és a 26. percben Linas Pilibaitis góljával sikerült megszerezniük a vezetést. Az ETO a folytatásban is jobb volt, és a 88. percben Fuad Bugerra találatával bebiztosította győzelmét, ezzel kiváló helyzetből várhatja a hazai visszavágót.

A Videoton Győrben játszotta le hazai mérkőzését a szlovén NK Maribor ellen. A fehérváriak kezdeményezőbbek voltak a találkozó elején, de gólt a vendégek szereztek: a 30. percben Mezga 20 méterről vette be a kaput. A szünet után a Videoton nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, és a 79. percben sikerült is bevennie a szlovén kaput, Horváth Gábor volt eredményes. Újabb gól a lefújásig nem született, a fehérváriak döntetlennel kezdték Európa Liga-szereplésüket.

Európa Liga, 2. selejtezőkör:

FK Atyrau - Győri ETO 0-2 (0-1)
Gólszerző: Pilibaitis a 26., Bugerra a 88. percben


Videoton FC - NK Maribor 1-1 (0-1)
Gólszerző: Horváth G. a 78., ill. Mezga a 30. percben


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS