Európa Liga: Kiesett a Vasas

2017. július. 06., 10:44   |    

Európa Liga: Kiesett a Vasas

A Vasas elbúcsúzott a labdarúgó Európa Ligától, miután a selejtező első fordulójának hazai visszavágóján 3–0-ra kikapott a Beitar Jerusalem gárdájától. Az izraeli csapat kettős győzelemmel, 7–3-s összesítéssel lépett tovább.

Az idegenbeli találkozóval ellentétben az angyalföldi gárda - amely legutóbb 2000-ben léphetett pályára a második számú európai kupasorozatban - ezúttal csak a mérkőzés egyes szakaszaiban tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzetbe akkor is ritkán került. Az összecsapás döntő részében a korán vezetést szerző vendégek akarata érvényesült.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Vasas-Beitar Jerusalem (izraeli) 0–3 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Fabio Verissimo (portugál)
gólszerző: Ezra (10., 61.), Varenne (91.)
sárga lap: Burmeister (17.), Vaskó (73.), illetve Vered (31.), Heister (43.), Kleyman (50.), Mori (53.)
továbbjutott: a Beitar Jerusalem, kettős győzelemmel, 7-3-s összesítéssel.

Vasas: Nagy - Burmeister, Vaskó, Risztevszki - Kleisz, Vida, Murka (Szivacski, 68.), Hangya - Kulcsár, Pavlov, Remili (Ádám, 72.)

Beitar Jerusalem: Kleyman - Conte, Kahila, Mori, Heister - Claudemir, Keltjensz, Sabo - Vered (Varenne, 82.), Sekter (Benajun, 74.), Ezra (Paulino, 62.)

A bajnoki bronzérmes angyalföldiek rögtön a kezdés után támadólag léptek fel – szabadrúgás után még kapufájuk is volt –, a 10. percben mégis az ellenfél jutott vezetéshez. Nagy Gergely hiába védett büntetőt, a vendégek a gyorsan elvégzett szöglet után a rövid saroknál lövőhelyzetbe kerültek, Hen Ezra pedig három védő gyűrűjéből is ki tudta lőni a bal alsó sarkot. A szünetig lendületes játékot láthattak a nézők – a Vasas kezdeményezett, a Beitar Jerusalem a kontrákra épített –, így mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, az eredmény azonban nem változott.

A második játékrészben igyekezett a Vasas, de gólt megint a védelmüket jól megszervező vendégek szereztek. A 61. percben ismét Ezra volt szemfüles, és használta ki gyorsaságát. A folytatásban a jeruzsálemiek fegyelmezetten visszazártak a térfelükre és átadták a kezdeményezést a Vasasnak, amely azonban nem tudott élni a lehetőséggel. A betömörülő izraeli védelemmel szemben ígéretes lövőhelyzetet sem tudtak kialakítani az angyalföldiek, a vendégek viszont a ráadás első percében egy bedobás után újabb gólt szereztek, így még meggyőzőbbé tették a sikerüket.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS